Алековци с двама участници на регионалния кръг на Spelling Bee

Изображение 1 от 4

    За поредна година ОУ "Алеко Константинов" имаше своите "пчелички", които усърдно се подготвяха за осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee още от началото на месец декември 2018 год.

    След проведеното на 01.03.2019 год.училищно състезание, училището вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на 23.03.2019 год. в гр.Пловдив.

    Успявайки да запази самообладание и показвайки знания, Живко Маринов от 5в, с преподавател по английски език г-жа Красимира Маркова се класира на първо място и победи Божидар Александров от 7б клас, който остана втори. Преподавател на Божидар е г-жа Мария Стоянова. В състезанието участваха 27 алековци от трети до седми клас, като най-малките бяха достойна конкуренция на учениците от прогимназиален етап. В края на състезанието всички получиха сертификати за участие и малки награди. Директорът на училището- г-жа Дорина Желязкова награди победителите и им пожела успех и на регионалното състезание.Националният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 в гр. София.

    Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

    Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE Better Together". Ние вярваме, че изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото.

    Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини