Официално от АПИ: Ето редът за връщане на надвзети суми при купуване на е-винетки

На потребителите, платили неколкократно за електронна винетка за един и същ регистрационен номер с един и същ период на валидност, ще им бъде възстановявана надвзетата сума, информират от АПИ.

Необходимо е потребителят да изпрати заявление в свободен текст, адресирано до председателя на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура”, в което да опише казуса.

Към заявлението трябва да бъде приложена следната информация:

- При картово плащане – регистрационен номер на автомобила, PAY номер, начин на плащане (чрез мобилно приложение, чрез уеб сайта bgtoll.bg или терминал за самотаксуване). В случай, че плащането е извършено чрез терминал, трябва да посочите обекта, в който се намира устройството

- При плащане в брой – разписка за плащане

- При плащане по банков път – платежно нареждане, съдържащо съответния PAY номер, който системата генерира, регистрационен номер на автомобила

Искането ще бъде разгледано и сумата ще бъде възстановена до 30 дни от постъпването. Трябва да посочите и банкова сметка, на която да ви се преведе сумата.

Заявления ще могат да подават потребителите, купили е-винетка от специализирания сайт bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване и на каса в брой в Областните пътни управления. Документите трябва да се изпращат на адрес София, пл. “Македония” 3, Агенция “Пътна инфраструктура” или в Областните пътни управления.

Към момента са постъпили общо 11 молби за възстановяване на суми при покупка на електронна винетка. Парите са изтеглени от сметките на потребителите, но в системата не е отразено, че винетката е купена. Случаите са констатирани в първите дни на януари, когато имаше технически затруднения със системата. Постъпилите молби са обработени - на част от потребителите са върнати средствата, на останалите предстои да бъдат възстановени. Случаят на семейството от Пазарджик, за който съобщават медиите, е сред подадените 11 молби. Той е разгледан и предстои да им бъде възстановена сумата, уточняват от АПИ. Настъпило е забавяне поради необходимостта от повторна проверка и потвърждаване на плащането.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини