Петър Курумбашев в Димитровград: ако спечелим на евроизборите, ще искаме предсрочни парламентарни

     Днес на 9-ти март се проведе Конференция на общинската организация на БСП, на която взеха участие общо 70 делегата на червената партия. Конференцията се проведе в зала „Гроссето“ в Димитровград.

    На конференцията, освен делегатите, бяха поканени и димитровградския депутат от парламентарната група на левицата Виолета Желева, Петър Курумбашев - евродепутат от БСП и председателят на Обласнтния съвет на партията Емилия Масларова.

    След представянето на дневния ред на конференцията, се даде думата на евродепутата Петър Курумбашев, който даде кратък отчет на своята дейност и на неговите колеги в европарламента и изрази голямо задоволство, че българските евродепутати от всички политически сили са се обеденили и са показали, че могат да работят заедно в "юмрук" и да защитатават българския национален интерс, това обединение са постигнали по темата за пазара на автомобилните превози в Европа. Еврдепутатът заяви на превържениците и членовете на лявата партия, че за тях е изключително важно да поведат на тези избори, защото ако отбележат победа и станат първа политическа сила на изборите за евродепутати, ще поискат предсрочни парламентарни избори и с много по-голямо самочувствие ще се явят на местните избори тази есен.

    "Ние трябва да призовем не само привържениците на БСП да излезнат на тези избори, но и хората, които искат Бойко Борисов да си отиде от власт. Защото хората, които искат да си отиде Борисов от власт, са много повече от привържениците на БСП. Да им кажем, че единствения начин те да свалят Борисов, е да се гласува за БСП, защото няма друга политическа сила, която може да свали ГЕРБ от власт, това е положението за добро или лошо" заяви Петър Курумбашев.

    Курумбашев изрази надежда, че повече партията няма да претърпява "резил", като от последните избори за местна власт през 2015 година, когато червените останаха без нито един областен град в страната. И изрази надежда, че левицата има сили да държи местната власт и в областните градове, където е загубила своите позиции на последните местни избори. 

    След Курумбашев се изказаха и Емилия Масларова и Виолета Желева с насърчителни думи към аудиторията.

    Местните делегати гласуваха предложените имена за издигане на кандидатури за евроизборите, които ще се проведат в края на май месец. Списъкът оглави  Елена Йончева, а след нея се наредиха Деница Златева, Петър Курумбашев, Сергей Станишев, Румен Гечев, Крум Зарков, Иво Христов, Момчил Неков, Виолета Желева, Александър Симов, Корнелия Нинова, Георги Пирински, Ангел Найденов, Пламен Панев, Светослав Христов.

    На провелата се конференция се изразиха ясно негативни настроения към съпартийци, като Драгомир Стойнев - министър на икономиката и енергетиката в правителството на Орешарски (2013 г.), Кристиан Вигенин, който е бил министър на външните работи от май 2013 до август 2014г. Много нападки се отправиха и към доскорошния дългогодишен председател на БСП, Сергей Станишев, който бе 49-ти министър-председател на България 2005 - 2009 г. На 24 ноември 2011 г. Станишев става временен председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС), а на 29 септември 2012 г. е избран за нейн президент.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ми
      Мина
      5 -1
      19:50, 9 мар 2019
      Гласуваш срещу Борисов , получаваш Нинова. Това дали ще се хареса на десните ? Или понеже набримчиха новобогаташите , които са все от кръговете на БСП , на живот и смърт е да се призоват всички да гласуват срещу ГЕРБ.
    • 2
      Йо
      йокин
      3 0
      21:24, 12 мар 2019
      Айдук,до айдука,мила моя,майнольо.А ако не спечелите,ще се пръждосате ли,в гори тилилейски.
    Последни новини