Военнослужещ от 61-ва механизирана бригада в Карлово спаси дете от придошла река

Военнослужещ от 61-ва механизирана бригада в Карлово е спасил 11-годишно момиче, попаднало във водите на придошла река край Карлово в неделя, 10 март, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната. 

Сигналът за инцидента е бил подаден около 18.00 ч. По същото време ефрейтор Никола Върбанов от 1-ви механизиран батальон на 61-а механизирана бригада в Карлово и негови приятели забелязали тяло на дете във водите на придошлата река край водопад „Сучурум” край Карлово.

Младежите са успели да извадят тялото от водата и веднага са се обадили на телефон 112. Благодарение на добрата подготовка и преминатия курс за санитарен инструктор във Военномедицинска академия град София ефрейтор Никола Върбанов успява да окаже първа медицинска помощ.

Изваденото дете нямало пулс и не дишало, но военнослужещият продължил да прави сърдечен масаж на пострадалото момиче докато дошло в съзнание. С пристигналата на място линейка детето е било откарано в болница. То няма сериозни наранявания и се възстановява успешно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Со
    Собственик
    18 0
    10:19, 12 мар 2019
    Браво доблестна и примерна постъпка заслужава медал ! Герой
  • 2
    Хи
    Хиената
    9 0
    14:14, 12 мар 2019
    Браво ! Това е герой !
  • 3
    Зо
    Зора
    4 0
    19:41, 12 мар 2019
    Поздравления ! От такива доблестни мъже се нуждае България и трябва да се поощряват постъпките им и да стават достояние на всички ни. Здраве и успехи на момчето !
Последни новини