91-годишна копае градинка, засадиха "дървото на живота" в Старческия дом

    Жени и мъже на преклонна възраст показаха бодър дух днес. Група обитатели от Старческия дом излязоха тази сутрин, за да прекопаят градинката с цветя в социалното жилище. Наравно с по-младите жени мотиката взе и 91-годишната Кана Петрова. Така всички допринесоха за окопаването на растенията.

    Малко по-късно възрастните хора засадиха и дръвче - Туя, известно като "дървото на живота", понеже е вечно зелено. Растението бе доставено от служители на община Хасково.

    Инициативата по облагородяване на градинката в Старческия дом е част от седмицата на отворените врати в социалните услуги в Хасково. Повод за това е Световния ден на социалната работа – 19 март.

    Засаждането на дръвче и окопаването на градинката в Дома за стари хора в "Кенана" е и част от заниманията по трудотерапия за нашите обитатели, обясни социалният работник Десислава Динкова. Тя поясни, че социалното заведение е отворено за посетители до края на работния ден днес. Днес врати отвори и Домът за пълнолетни лица със сетивни нарушения, където също бе засадено дръвче.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ма
      Мария Божикова
      32 -4
      12:03, 13 мар 2019
      Те са свикнали да работят Това са хората които построиха социалистическа богата България но сегашните идиоти от 30 г насам ги докараха до просяшка тояга Не им трябват джипове вили с басейни и милиони в банката искат само здраве и някоя и друга година живот
    Последни новини