Тоня Борисова гостува в родния си Димитровград с поетичен моноспектакъл

Родената и израснала в Димитровград поетеса Тоня Борисова ще представи авторския си поетичен моноспектакъл  "Път от светлина в безкрая" тази вечер от 18.00 часа в Клуба на дейците на културата.

На 13.03.2019г., с присъствието си ще ни удостои една невероятна жена,която носи българсия дух и го споделя из целия свят. Тоня Борисова е педагог, писател и актриса, сценарист на художествено-документални филми. „Път от Светлина в Безкрая” е автобиографична, поетична книга-спектакъл за извисяването на човешкия Дух.

Тоня Борисова е  52 години на сцена,  автор на няколко поетични книги и съавтор на 45 документални филма. Има над 690 авторски поетично-музикални спектакъла, на които е организатор, сценарист и режисьор, изпълнител на стиховете и на песни от всички фолклорни области на България. Спектаклите са различни по вид и продължителност: от тридесетминутен моноспектакъл до грандиозен концерт-спектакъл с участието на изтъкнати певци, инстументалисти, музиканти, оркестри, хорове, фолклорни формации и ансамбли.

Книгата „Път от Светлина в Безкрая“ е дългоочакваната поетична книга на Тоня Борисова, събрала в себе си любовна лирика, описваща красотата, тъгата и сладката болка на спомените на една любовна история, продължила 25 години и отразяваща чудотворната сила на Любовта.

Книгата "Път от светлина в безкрая" е посветена на съпруга й - режисьорът Александър Борисов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини