Кенгуру боксира парапланерист при кацане (видео)

Джонатан Бишоп летял с парапланер два часа близо до Канбера и стигнал до място, където трябвало да се приземи. Във видеото от камерата на каската му се вижда кръглата бетонова площадка на бившата космическа станция на НАСА в долината Орорал. Това било последното открито пространство, където можел да се приземи. Нищо особено не се виждало - пусто и чисто бетонирано място за кацане. Но, малшанс, сред дърветата наоколо имало две кенгурутя, както се оказва след секунди - силно заинтригувани.

Едва докоснал земята, парапланеристът става обект на тяхното внимание. Особено едното. То пристига на големи и ентусиазиарани подскоци.  Човекът даже помислил, че посрещането е приятелско и казал "Какво става, Скип?". Обаче получил кроше. Два пъти.

Кенгуруто се отдалечило все така с големи подскоци, а Джонатан Бишоп имал още малко приключения, преди да се завърне в цивилизацията. Събрал парапланера и изминал няколко километра до телефон, за да обади на приятел да дойде и да го вземе.

Тази част на Австралия е обитавана от милиони представите на вида Източно сиво кенгуру (Macropus giganteus), един от които срещнал и "поздравил" Джонатан. Освен, че се боксират, тези кегуру могат да се придвижват със скорост до 64 км/ч. , според Австралийския музей. Все пак боксирането не се случва често и агресивни сблъсъци като преживяването на Бишоп са рядкост.

Заради продължителната суша през юли хиляди източни сиви кенгурута превзеха Канбера в търсене на храна, Те опасаха зеленината в паркове, училищни дворове и спортни терени, съобщи австралийският News.com.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    1
    1
    3 0
    10:59, 16 мар 2019
    видео?
  • 2
    Бо
    Боксьор
    0 0
    19:19, 16 мар 2019
    Не си ли го представяш вече:
    Един ляв, бързи два десни, един отгоре, друг отдолу ... и нокдаун!
  • 3
    Ни
    Николай Георгиев
    1 0
    22:56, 16 мар 2019
    И къде ви е видеото? Некадърници!
Последни новини