Приключенска, забавно-образователна игра организират в парк "Пеньо Пенев"

Младежите от общинския ученически парламент организират приключенска, забавно-образователна игра, „Ескейп зона“, която е посветена на Деня на Земята – 22 април, като играта ще се проведе в парк „Пеньо Пенев“.

Ескейп зона „Ключът към природата“ има концепцията на занимателно – логическа задача, което да бъде нестандартно забавление с образователен характер. Играта е логическа и в нея ще вземат участие деца във възрастовата група 5-7 клас от всички училища в Община Димитровград. Те ще бъдат разпределени в отбори по 5 ученици от всяко училище. Тематиката на играта е околната среда и нейното опазване.

Малчуганите ще се подложат на логически предизвикателства и загадки, създадени от членовете на Общински ученически парламент в Ескейп зоната, която ще представлява определена територия от парк „Пеньо Пенев“. Всеки от екипите ще разполага с ограничен период от време (1 час), за да успее да реши последователността от загадки. Целите на играта са образователни и възпитателни.

Този тип забавление набира все по-голяма популярност сред деца и младежи, поради факта, че е нещо ново и различно, което съдържа едновременно приключенски и интелектуален характер. Чрез подобни забавления се провокира децата да прекарат време на открито, сред природата, далеч от компютри, таблети, смартфони и нездравословен начин на живот.

Очакван резултат е и подобряването на комуникацията сред децата, създаването на отборен дух и придобиването на умения за работа в екип.

Дата на която ще се проведе е 22-Рон април от 15:00ч. в парк „Пеньо Пенев“. Всяко училище ще има право да се състезава с 1 отбор от 5 участници от възрастовата група 5-7 клас.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Йо
    йокин
    1 -2
    18:38, 19 мар 2019
    Идете,вижте,на ст.''Раковски'',в какво състояние,са уредите,как ядат,пици,сладки,на изкуственото,а тогаз ги организирайте,тез игри,с неясна цел,само отчитате дейност, а боклука,в гореспоменатите обекти,е планини.
  • 2
    Чи
    читател
    2 -1
    21:12, 19 мар 2019
    Стига сте мрънкали!
    Кой замърсява? И кой е длъжен да му чисти боклука?
    Ако пазим всичко около нас няма да има боклуци, счупени пейки и асансьори и какво ли още не!
    Докато мрънкаш защо не организираш нещо полезно- доброволен отряд за да почистите мръсотиите вероятно на децата ти.
Последни новини