Пиян и дрогиран кърджалиец бе спипан по сред бял ден в центъра, задържат го

37-годишен управлявал моторно превозно средство след употреба на алкохол и два вида наркотици. Водачът се движил с мотоциклет и бил спрян за проверка от полицаи вчера малко след 15,30 часа на бул.“България“ в областния град. Тестът за алкохол отчел 1,36 промила, а направеният след това тест за наркотици показал положителен резултат за употреба на амфетамин и метаамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство и работата продължава разследващ полицай.

 311 автомобила са били проверени в специализирана операция на териториите на полицейските управления в Ардино и Кирково с цел контрол за използване на обезопасителни системи, колани и каски, правоспособност на водачите, техническа изправност на моторните превозни средства и наличие на задължителна застраховка “Гражданска отговорност“. Констатираните нарушения на ЗДвП са 93, съставени са 8 акта и 85 фиша.

 При движение на заден ход 50-годишен водач на „Тойота“ не се убедил, че пътят зад него е свободен и ударил спрял „Ситроен“. Произшествието станало вчера в 10,40 часа на кръстовището на бул.“Беломорски“ и ул.“Ген. Владимир Стойчев“ в Кърджали. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини