Хасковлийка сигнализира за полуизтрита пешеходна пътека

За полуизтрита маркировка на пешеходна пътека сигнализира читателка на Haskovo.net, която изпрати и снимка. Зебрата се намира на бул. "Освобождение" /Кърджалийска/, а преминаването по нея е рисковано, смята хасковлийката.

Зебрата е единствената алтернатива за пресичане в участъка от кръстовището на улиците "Бачо Киро" и "Белоградчик" до кръстовището с бул. "Илинден".

"Поради голямото разстояние между двата светофара ние пресичаме от тук, било то да вземем храната на децата ни от детската градина в кв. Хисаря, или да ги заведем на градина. Е обаче всеки ден пресичането ни от там е с голям страх. А дали днес някоя кола ще спре, за да преминем, или ще е прекалено засилена и ще спре в нашето дете или детска количка", пише хасковлийката.

Тя настоява кметът на общината да вземе мерки за обезопасяване на пешеходната пътека.

"Предоставяме ви снимка, на която ясно се вижда, че има знак за пешеходна пътека и как колата преминава, а не спира да премине тази майка. Молим Ви вземете някакви мерки преди отново да четем статия как забързан шофьор е ударил пешеходец и най-вероятно е избягал. Надяваме се да бъдем чути.", допълва хасковлийката.

Поддръжката на пътната маркировка в Хасково е възложена на частна фирма, с която общината има сключен договор за прогнозна стойност до 270 000 лв. без ДДС. В края на миналата седмица представителят на обединението заяви, че тази седмица ще започне обновяване на зебрите в Хасково. Те трябва да бъдат съгласувани с определени изисквания и някои от тях ще бъдат премахнати, защото е необходимо да има известно отстояние между тях.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ед
    една хасковлийка
    3 -9
    15:10, 21 мар 2019
    Вярно,че наблизко е ****** махалата, но все пак ни... Виж коментара
    • Жи
      Живко
      11 -2
      15:32, 21 мар 2019
      Бул. Освобождение и бул. В. Левски са на различни географски координати, та маалата е далеч от "кърджалийска". Но и не само там, а и в 90% от Хасково маркировката е отвратителна. И все пак ако сме освен шофьори и ХОРА, не би трябвало да има проблеми и рискови ситуации с пешеходци та дори и без маркировката. :)
    • De
      Deniss
      8 -3
      15:36, 21 мар 2019
      "Ние, българите преминаваме през"... Хора, да знаете света се дели на две: нормалните човеци и българите! Тази жена го е казала тъй, а също и че българите минават през бул. " Васил Левски", а останалите човешки същества минават по обикновените пешеходни пътеки!
    • Ед
      Една хасковлийка
      1 -1
      08:04, 22 мар 2019
      Май никой не ме разбра от коментара. Писах,че не само маааангаааааалллллллииииии живеят там,че да не се грижат за пешеходните,българи също,а все едно сме в дивия Запад. Нека сега и коли да минават през нас ... Ч
  • 2
    A
    a
    9 0
    17:54, 21 мар 2019
    не знам какъв им е договора,ама цял мандат не им стигна на сегашните некадърници една маркировка да сложат.преди всяка пролет се полагаше,без значение червена или жълта.
  • 3
    Ки
    Киро
    7 0
    22:31, 21 мар 2019
    Тази маркировка е на 5 години. Тоест и да кажете на кмета все тая. Тоз град кмет няма. На това място трябва да се направи пасарелка за да бъде напълно безопасно. Но такива неща като пасарелка в Хасково са непонятни.
Последни новини