Кметът на Стрелча с обвинение в принуда

Повдигнаха обвинение на кмета на Стрелча Стойно Чачов. Той ще отговаря за това, че през 2016 г. е принудил служител на общинската администрация да подпише молба за освобождаване от заеманата от него длъжност, но без дата. За да накара потърпевшия да подаде оставката си предварително, Чачов го заплашил с незабавно уволнение. След това наредил молбата да бъде входирана с входящ номер и без знанието и съгласието на служителя, съобщават от прокуратурата.

На Чачов е определена мярка за неотклонение „ парична гаранция“ в размер на 2000 лева. По делото се разпитват свидетели, назначени са и експертизи. Срокът на приключване на разследването е два месеца.  

В четвъртък кметът беше привикан на разпит в областната дирекция на МВР в Пазарджик. Той бе разследван за оказан натиск върху общо 17 свои служители, за които се предполага, че са подписали молби за напускане без дата. След акция в общината бяха открити такива документи.

Чачов отрича да е извършвал подобни противозаконни действия и заяви, че акцията срещу него е с цел да бъде дискредитиран.   

"Моята съвест е чиста. Сега просто ще чакаме прокуратурата да си свърши работата", каза кметът на излизане от областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини