Обухте ли си шарените чорапи?

Семейства, приятели, учители, социални работници по целия свят отбелязват 21 март като Международен ден на хората със Синдром на Даун.

Намерете възможно най-шарените чорапи, ярко оцветени чорапи, несъответстващи чорапи, дълги чорапи, къси чорапи, един чорап... Може би дори три чорапа, в чест на трите хромозоми.

Снимайте се и споделете своите фотомоменти във Facebook на организацията - Сдружение „Бъдеще за децата".

Същото правят хиляди хора в Европа и САЩ всяка година, като част от глобалната кампания по повод 21-ви март, Международния ден на хората със Синдром на Даун.

За втора поредна година сдружение „Бъдеще за децата" се присъединява към международната инициатива, която кани целия свят да обуе цветни чорапи в предпоследната седмица на март и да покаже своята съпричастност към слънчевите хора на планетата.

За първи път този ден е отбелязан по време на VI световен симпозиум по инициатива на Европейската и Международна асоциации с цел превенция и помощ на хората със синдрома на Даун, който се провежда в Палма де Майорка през 2006 година. От 2012 г. Организацията на обединените нации (ООН) официално подкрепя инициативата. Международната асоциация на хората със Синдром на Даун стимулира своите членове по целия свят да избират свои собствени инициативи и събития, с които да привличат внимание и да разясняват какво представлява синдрома, какво означава той за хората, които са засегнати от него и как те играят важна роля в нашия живот и общества.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини