Явор Божанков: Не синя лампа, заря е гръмнала над главата на Цветанов

"Не синя лампа, заря е гръмнала над главата на Цветанов. Борисов трябва да се огледа." Това заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Явор Божанков по повод скандала около апартамента на Цветан Цветанов.

По думите му истината се крие отвъд простата покупка на едно жилище.

Той поясни, че това не е начало на кампанията на БСП както твърди Цветанов.

"Явно тяхната стратегия е атаката като най-добра защита, но тук няма какво да атакуват", подчерта Божанков.

Той припомни, че и в миналото Цветанов е бил известен със шестте си апартамента, заради които е проверяван.

Депутатът от БСП уточни, че сега Цветанов ще бъде проверяван от Анкорупционна комисия, назначена от самия него.

По думите му това дава основания за съмнения за данъчни престъпления. Според него това означава, че не е платено ДДС от 200 000 лв.

Божанков напомни, че премиерът е заявил, че не корупция, а съмнения за корупция няма да търпи, затова според него сега трябвало да се огледа.

"Няма как да искаме от гражданите прозрачност и лоялност, когато държавните мъже дават пример за друго", подчерта червеният депутат.

За имотите на Елена Йончева той допълни, че те били наследствени.

"Винаги атаките срещу мен са свързани с някакъв предизборен период", заяви вчера зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на парламента във връзка със скандала за закупения от него апартамент. Той припомни, че през 2013 г. година, когато са били предишните проверки срещу него, нищо не е излязло.

"След като Румен Радев взима страна, всеки може да си направи равносметка каква опорна точка ще имат нашите политически опоненти преди изборите", посочи той.

По думите му има закони, които са спазени, и замяна, която съответства на българското законодателство.

Цветанов обясни, че има доплащане, което е сума, по-голяма от квадратурата. За пореден път той подчерта, че е направил замяна на два апартамента, които са били в същия квартал и дори на по-хубаво място, отколкото сега живее.

Цветанов обясни, че е доплатил 100 000 лв. за жилището. Цветанов запита защо някой трябва да се притеснява, че си е купил легално апартамент. Той е категоричен, че средствата, които е използвал, са доказуеми и според него не е нужно да се обяснява за всички тези апартаменти.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини