Баскетболистите на Езиковата – безапелационни победители в Областното ученическо първенство

На 20. и 21. 03.2019г. в спортната зала „Арпезос“ се проведе Областно ученическо първенство по баскетбол. В него взеха участие градските първенци от областите Момчилград, Крумовград и Кърджали. Област Кърджали бе представена от отборите на Езикова гимназия "Христо Ботев". Въпреки малкото участващи отбори от областта, турнирът премина в една спокойна и гостоприемна обстановка.

На 20.03.2019 се проведоха срещите при юношите 8-10 клас. В първия мач домакините от Езикова гимназия "Хр. Ботев" се изправиха срещу коравия отбор от Крумовград. Срещата премина изцяло в доминация на ботевци, при което крайният резултат беше напълно заслужен в тяхна полза. При втория мач отборът на Ботев се изправи срещу гостите от Момчилград. Резултатът се оказа още по-внушителен и така възпитаниците от Езикова гимназия "Христо Ботев" се поздравиха с две победи, с които се класираха за зоналното първенство.

На 21.03 се проведоха и срещите при старша възраст 11-12 клас. В тази възраст взеха участие само два отбора - представителите от Крумовград и домакините от Кърджали, представлявани отново от Езикова гимназия "Христо Ботев". Срещата започна с много добра игра и от двата отбора, размяна на положения и съответно попадения и в двата коша. Развитието на двубоя подсказа, че срещата ще премине в истинска спортна битка, в която отборът от Крумовград превъзхождаше ръстово домакините. Играта под коша бе истинско изпитание за ботевци. Въпреки това те сътвориха истински красива игра с множество подавания, пробиви и заслони, благодарение на която поддържаха резултат от 2 до 3 точки разлика в тяхна полза. Момчетата проявиха характер и не дадоха възможност на противниковия отбор да разкрие изцяло потенциала си. В заключителната четвърта част на срещата капитанът - Ивелин Сладунов, с помощта на своите съотборници, изработи няколко възможности за стрелба от зоната на 3-те точки, от които се възползва максимално и така даде на своя отбор спокойствие до края на мача. С краен резултат 71: 62 Езиковата гимназия в Кърджали се класира на зоналното първенство за ученици от 11-12 клас. 

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия "Христо Ботев"

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини