Градоначалници обсъждат размера на местните данъци и такси

Кметът на община Димитровград и зам. председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов ще участва в заседанието на Управителният съвет на сдружението, информираха от общината. Кметовете  ще обсъдят бюджетните взаимоотношения между общинските и държавния бюджет за 2020г., както и  ставките на местните данъци и размерите на таксите за 2019г.

Промяна на правилника за работа на НСОРБ и структурата са другите точки в дневния ред на заседанието в гр. Монтана. Управителният съвет ще определи и представителите на НСОРБ в ръководните органи на програма „Красива България“. Ще бъдат отчетени и резултатите от участието на представителите на националното сдружение в Комитета за наблюдение на оперативните програмите  „Региони в растеж“ и  „Околна среда“.

Ще бъдат разискани още и работните срещи на политическо и експертно ниво за разрешаване на проблемите с недостига на средства за субсидиране на нерантабилните линии за обществен превоз на пътници, както и други актуални проблеми на общините.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ас
    Асен Митов
    0 0
    00:43, 1 апр 2019
    Логично е да намалят данъците-идват избори!
Последни новини