Руски кораби съпровождат кораби на НАТО в Черно море

Военни кораби на НАТО преминаха през проливите Дарданели и Босфора и влязоха в Черно море. Техните снимки са публикувани в Twitter.

"Evertsen, Santa Maria, Toronto, Yıldırım, Reghel Ferdinand и Дръзкии с нетърпение очакват операцията на Sea Shield и работа с украински и грузински партньори”, се казва в поста.

Разрушителят Evertsen принадлежи на Холандия, фрегата Toronto - на Канада, фрегата Santa Maria - на Испания, Yildirim - на Турция, Reghel Ferdinand - на Великобритания, а Дръзки е български, пояснява ТАСС.

Според Международната конвенция от 1936 г. от Монтрьо, нечерноморските военни кораби имат право да бъдат в неговата акватория за не повече от 21 дни.

Националният център за управление на отбраната на Русия съобщи, че руски военни кораби съпровождат оперативната група на НАТО:.

Сили и средства на (руския) Черноморски флот съпровождат влязлата в акваторията на Черно море група кораби на НАТО в състав три фрегати с управляеми ракетни оръжия от военноморските сили на Холандия, Канада и Испания. Наблюдението на действията на военните кораби на НАТО се извършва от корабите от военноморските сили на Русия "Иван Хурс" и "Василий Биков"

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Su
    sulaco
    2 0
    00:26, 30 мар 2019
    нато трябва да се разпусне, на негово място трябва да се създаде европейска военна организация която представлява и защитава само и единствено европейските територия и интереси, без намеса и или участие на страни извън европа
Последни новини