Дончев призова да се инвестира във високи технологии и роботизация

Мисълта, че сме евтина работна ръка не е решение. Ако не се промени този подход следващите години, много бизнеси ще фалират просто защото няма да са конкурентоспособни, каза Дончев, цитиран от БГНЕС.

По думите му страната ни е изправена пред 2 големи проблема - демографията и мисълта за ново ниво на икономиката. Пред България имало и два пътя - да не пипаме нищо, което работи добре, или да бъдем по-дръзки във вземането на решения, както се изрази Дончев.

В края на месец август минлата година вицепремиерът отново призова за смяна на модела на икономическото развитие на страната. Тогава той заяви, че старият икономически модел е изчерпан.

Моделът с ниска цена на труда и ресурсите вече е изчерпан, сега трябва да се инвестира във високи технологии и роботизация, защото повишават добавената стойност, посочи тогава Дончев.

Той коментира и напускането на парламента на Цветан Цветанов, както и оставките на Цецка Цачева и двамата зам.-министри след разкритията за апартаментите на властта. Той е на мнение, че в ГЕРБ няма разделение.

"Ние сме добър отбор, всичко друго е спекулации", категоричен е той.

Всеки подобен трус предизвиквал сензационност. Важно било в такива моменти партията да излиза от труса с достойнство, което герберите направили, заключи Дончев.

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини