33 °C

Бизнесът дава инфо за статистиката до 5-ти април

Срокът, в който фирмите трябва да предадат данните за дейността си през 2018 година в Националния статистически институт продължава до пети април. Удължаването на срока е факт след разговори с НОИ.

Подаването на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци вече е възможно без вписване на задължителния по закон входящ номер на подадения в НСИ Годишен отчет за дейността.

Фирмите, подали данъчни декларации, са задължени да подадат и отчетите си в НСИ, като институтът ще изпраща номерата служебно на Националната агенция за приходите.

След забавянето през последните дни, Информационната система „Бизнес статистика“ вече работи с пълен капацитет, уточняват от НСИ.

Подадените до момента отчети са вече 543 805, коетое над 90% от очакваните, като се има предвид, че срокът за едноличните търговци и фирмите, които не са осъществявали дейност, е краят на април. Чрез системата се отчитат годишно над 600 000 физически и юридически лица. 

Haskovo.net
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Dimitrovgrad.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 21.07.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини