В "Златен век" щели да ползват безплатен ток от квантов генератор (видео)

От отровната мъгла на апартаментгейт неочаквано изплува блестящ детайл: небостъргачът "Златен век" щял да е енергийно пасивна сграда, че даже можело и да продава еленергия. Защото там щял да се намира първият в света квантов генератор.

Според създателя му, себестойността на киловатчас щяла да е около 2 стотинки - толкова били амортизационните разходи и поддръжката на квантовия генератор. Разбира се, той не споменава за плащането на патент, но неговото откритие е патентовано в САЩ и ще има нужда от нови патенти и разрешителни.

Накратко: квантовият генератор няма нужда от никакви източници, освен ток за стартирането му - нито горива, нито възобновяеми източници като слънце или вятър. Ще произвежда от нищото 1-2 мегавата в час, 24 часа. Това пише "24 часа", които са интервюирали неговия създател Кирил Чуканов, наричан още българския Тесла. 

Така изглежда живеещите в "Златен век" на печално прочулата се "Артекс" ще имат още една привилегия - да живеят без електромер. Това е прекалено хубаво, за да е вярно, защото няма одобрена за строителство сграда без проект за ел честта, която пък е строго регламентирана по съществуващите стандарти. Но небостъргачът щял да бъде на двойно захранване, т.е. да е включен и в електроснабдителната мрежа.

Кирил Чуканов е откривател на свободната квантова енергия, български учен, който от години живее в САЩ и е познат зад граница. Създал е вече няколко прототипа на квантов генератор.

Квантовият генератор създава изкуствено кълбовидна мълния и черпи енергия от нея, като параметрите са главозамайващи. Пред БНТ Кирил Чуканов обяснява:

"Повърхността на ядрото на кълбовидната мълния има постоянна квантова температура. При нормални условия, при една атмосфера, тя е около 5-6 хиляди градуса. При по-голямо налягане, както сега аз получавам кълбовидна мълния в Китай в моите генератори при 8 атмосфери, тази температура скача до 100 хиляди градуса."

Най-хубавото е, че температурата на кълбовидната мълния не се променя. Ако поток от въздух охлажда мълнията, той може да се подгрява неограничено. Нещо да каже Топлофикация? 

"Кълбовидна мълния се появява вътре, тя изяжда пространството и този въздух, който е бил вътре, той се компресира между нея и стените на генератора. При това компресиране при нормални условия при една атмосфера се получават хиляда атмосфери, след като се появи", обяснява в "Зелена светлина" на БНТ ученият преди време

Това налягане е достатъчно за кинетичната енергия, която да произвежда достатъчно електричество. 

През 2009 г. Чуканов публикува статия, в която описва друга своя теория. Според нея промяната от класическия индустриален социален ред към модерна цивилизация ще настъпи между 2010-2022 г. Нищо не е вечно или стабилно и затова ни предстои да преминем към напълно различен вид социална подредба, предрича тогава новаторът.

"Големите капитали, деветте най-големи притежателя в света на нефт и газ, най-силните правителства, ислямистките екстремисти или всякакви други, или устойчивият политически консерватизъм не могат да спрат процеса на унищожаване на текущия социален ред“, пише Чуканов.

„Унищожението на последната човешка цивилизация – модерната, ще започне около 2056 г. и ще бъде завършено окончателно около 2068 г. - краят на света! Годината 2068 представлява не само края на човешката цивилизация, но и краят на Вселената. Ускореното унищожаване на човешкия вид може да се очаква да започне около 2063 г. След 2068 г. няма да има нищо останало. Нашият свят и животът в него ще изчезнат в Неопределения край на Вселената."

Така погледнато, защо пък да не се занимаваме с едни апартаменти или с един небостъргач, който предивика протести и проверки. Дори квантовият генератор не е кой знае какво в немислимо огромната Вселена. Всичко е еднакво незначително или значително, ако идва Краят ѝ. Но в интервюто за "24 часа" Чуканов не изглежда никак фаталистично настроен. Той сипе суперлативи за небостъргача и "Артекс".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Go
    gost
    4 0
    20:34, 8 апр 2019
    Най- вероятно са смятали просто да не си плащат и тока, Така и така са събрали там най-големите тарикати.
Последни новини