АРДА спечели много ценни три точки 

Футболистите на АРДА спечелиха много ценни три точки в битката за промоция в Първа лига. Играчите на Стамен Белчев подкрепяни от най-верните си привърженици се поздравиха с победа 3 на 1, при гостуването си на Черноморец Балчик в среща от 23-тия кръг на Втора професионална лига.

Отборът на АРДА започна доста ударно срещата и още в 3-та минута Иван Коконов с глава се опита да затрудни домакините. Малко по-късно Венци Бенгюзов опита с далечен удар да уцели вратата на Черноморец, но топката мина близо до дясната греда. В 13 та минута Цветан Илиев имаше отлична възможност да открие резултата, но бе неточен на метър от Караджов. В 16-та минута Бенгюзов отправи нов опасен удар от около 25 метра. Ивайло Найденов бе на път да се разпише, но в 22-та минута стража на домакините показа отличен рефлекс и парира опасния удар. В 33-та минута Християн Христов отново се оказа последната преграда пред голлинията, спасявайки силен изстрел на Марчев. В 41-та минута именно Марчев бе в основата на първото попадение. Той успя да излъже двама бранители на домакините, шутира, топката се отби в гредата и за намиращият се на отлична позиция Венци Христов не бе проблем да се разпише и открие резултата. Попадението бе посветено на новородената дъщеря на голмайстора.

След почивката футболистите на Арда продължиха със своя натиск и в 48-та минута от пряк свободен удар отново затрудниха вратаря на Черноморец. В ответната атака обаче Валентин Йосков засече с глава центриране и прати топката зад Караджов, като възстанови равенството.   В 75-та минута Пламен Крумов изпълни отлично пряк свободен удар, вратаря на Черноморец не успя да я хване, а при добавката Ахмед Осман също бе неточен. В 80-та минута обаче именно Осман много технично от границата на наказателното поле прати неспасяемо топката в мрежата на домакините, като това попадение бе в момент , в който преимуществото бе на страната на кърджалийския отбор. Точка на спора сложи Пламен Крумов, който при втория си опит от пряк свободен удар успя да се разпише. Капитанът на АРДА, много елегантно прехвърли стената в 84-та минута, пращайки топката в мрежата на Черноморец, с което попадение той подпечати новите три точки в актива на АРДА. В последната минута Марчев нахлу в наказателното поле и отправи силен удар, но малко не му достигна да покачи резултата.

Така АРДА заема вече трето място в класирането с актив от 44 точки. В следващия кръг АРДА приема Монтана на АРЕНА АРДА, като срещата е на 15 април от 17.30 часа. 



Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини