Блокираха видео от профила на Тръмп за нарушаване на авторско право

Блокираха видео от профила на Тръмп в Twitter за нарушаване на авторско право. Двуминутният промоционален клип за кампанията на Тръмп през 2020 г. използва песента на Ханс Зимер от филма "Черният рицар: Възраждане", без да поиска авторски права от Warner Bros Pictures, съобщава БиБиСи.

Видеоклипът е премахнат, часове след като Тръмп го публикува в профила си. Повече от един милион души са прегледали видеото, преди да бъде свалено.

Той започва с образи на демократи, включително Барак Обама и Хилари Клинтън, последвани от текст, който гласи: "Първо те пренебрегват, после ти се смеят и след това те наричат ​​расист".

След това видеото продължава с ключовите моменти от Тръмп като президент, като срещата на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, потвърждението на съдията от Върховния съд Брет Кавана и разследването на Робърт Мълър за намесата на Русия в изборите през 2016 г.

Видеото завършва с послание, в което се казва, че "вашият глас доказа, че те всички грешат" и нарича преизбирането през 2020 "голямата победа".

Снимка 417312

"Използването на Warner Bros и "Черният рицар: Възраждане" в кампанията е неоторизирано. Работим по подходящите законови канали, за да го премахнем", потвърждава компанията в изявление, преди Twitter да премахне видеото. 

След това видеоклипът е премахнат и заменен със съобщение, в което се казва: "Тази медия е деактивирана в отговор на оплакване от собственика за авторски права." Това не е първият път, в който Тръмп е обвиняван в подобно използване музика.

През октомври, Фарел Уилямс и Принс изискаха от президента Тръмп да престане да използва музиката им на политически събития.

Риана изпрати писмо до Тръмп да спре да използва нейната песен "Не спирайте музиката на политически събития".

Стив Тайлър от Aerosmith също изрази недоволство, когато Тръмп използва един от хитовете на групата - Living 'On The Edge.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини