За половин година само 360кг. капачки от металното сърце в Димитровград

Изображение 1 от 2

    Металното сърце, което се намира в парковото пространство пред градска библиотека „Пеньо Пенев” до момента е събрало 360 кг. капачки, съобщават от Община Димитровград.

    Инициативата с благородна цел стартира в края на октомври месец миналата година, като тя бе популяризирана многократно от местните медии, но резултатите до момента са 360 кг. капачки за рециклиране. Средната цена за изкупуване на капачките е между 20 и 40 стотинки за килограм, по информация от интернет, което прави около 100 лева, събрани от димитровградчани до момента.

    Благородната каузата, за която ще бъдат предадени капачките все още не е конкритизирана от общината, това ще стане при събиране на по-сериозно количество капачки за рециклиране. Една от основните цели на кампанията в Димитровград е да изгради навик в децата и младежите, че могат да помагат на други, чрез малки жестове от ежедневието, като да отделят капачката от бутилката и да я предадат за благотворителна кауза.

    През изминалия уикенд се проведе националана кампания за предаване на капачки в Пловдив, София и Варна, където се събраха над 35 тона капачки от дарителски пунктове в цялата страна, по информация на НОВА телевизия. Акцията бе от националната кампания за закупуване на кувьози за недоносени деца за медицинските заведения в малки населени места, които имат нужда.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      На
      Нашите
      0 0
      22:47, 22 апр 2019
      Предпочитат да си хвърлят капачките в тревни площи, по улиците, по тротоарите.
    Последни новини