Тенисистките на Ардино шампиони на България до 15 години

Момичетата до 15 години на СКТМ „Юнак 2005” от Ардино спечелиха шампионската купа и златните медали на финалите от държавното отборно първенство по тенис на маса. Във финалната среща възпитаничките на треньора Бейхан Емин  победиха с 4:3 състава на „Стоянстрой” (Пловдив). В решаващия мач Цветелина Георгиева победи в инфарктен мач Кристина Георгиева с 3:2 гейма, като в последния пети гейм губеше с 1:5, след което направи невероятен обрат - 11:5. На трето място остана отборът на „Металик“ (Перник).
Шампионатът се проведе през уикенда в курортен комплекс „Албена“. В турнира участваха най-добрите шестнадесет отбора от страната.  На четвъртфиналните и полуфиналните срещи  ардинските тенисистки победиха с 4:1, съответно отборите на „Корабострител” (Варна) и „Металик” (Перник).
Тенисистките на „Юнак” играха в състав: Цветелина Георгиева, Сиделя Мутлу, Вероника Кехайова, Демет Мехмед и Дилек Юсеинова.
„Горд съм с постигнатия успех. Поздравления за момичета, раздадоха се 100 процента и се пребориха за титлата, която я искаха истински и я спечелиха. Подготвихме се много сериозно за този финален турнир. Напрежението бе огромно, тъй като бяхме сочени предварително за фаворити. Момичетата издържаха на това голямо напрежение и с играта си показаха, че са най-добрите в България“, обобщи представянето на тенисистките наставникът на СКТМ „Юнак 2005“ Бейхан Емин.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини