Хасковлия: канал сее зарази, комарите атакуват като армия

Изображение 1 от 6

    За канал, сеещ миризма и зарази, сигнализира читател на Haskovo.net.

    Каналът се намира край улица „Гара Движение“ в Хасково и съществува от 30 години, пише Тайфун Топчу, който има имот в района.

    Днес служители на общината са разчистили канала, намиращ се край жп релсите.

    „Това „почистване“ всъщност е причина за по-голямо разпространение на микроби и болести. Това, ако не е зараза, какво друго е? Има малки деца, които играят на тази улица и постоянно са болни. Лятото мирише толкова гадно, че не можем да си отворим прозорците. Комарите атакуват като армия. Плащаме данъци на тази община и какво получаваме? Нищо!", възмущава се хасковлията.

    Топчу е категоричен, че е крайно време проблемът в района да се реши окончателно. Според него „каналът трябва да се закрие и да се оправят улиците“.

    От община Хасково заявиха, че разчистването на канала е по настояване на БДЖ, тъй като от затлачването се получавали наводнения. От администрацията допълниха, че при наличие на средства, ще бъдат изградени нови улици в района и старите ще бъдат ремонтирани.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Гх
      Гхтр
      9 -1
      19:10, 22 апр 2019
      Незнам, но миналата година имаше много комари, от тия тип зебра, в града не се пръска против такъв вид насекоми.
      Ще се сейни някаква зараза, и после пак ще има ,,кво ши прайм ся?``
      • Пу
        Пух
        8 -2
        20:38, 22 апр 2019
        Правиш ,като моят приятел.Намираш си кална локва и се овъргаляш в нея ...никакъв комар няма шанс . Та това прайм де.
    • 2
      Пе
      Пеьо
      7 -1
      23:21, 22 апр 2019
      Не са зебра, а са тигрови комарите и наистина пренасят много лоши болести. За разлика от другите комари тези хапят и през деня и са много агресивни. Хасково вече е пълно с тях, най вече покрай реката, след като я покриха стана рай за комарите, големи популации изкарат зимата на топло под магазините.
    • 3
      Ко
      Кольо
      5 0
      08:43, 23 апр 2019
      Този канал е там поне от 1950г.Тогава там са се заселили първите постоянно живеещи.Преди е било само вилна зона.Живял съм там преди 40г
    • 4
      За
      запознат
      2 -1
      10:38, 23 апр 2019
      Кой от общината ще се сети,че и там има избиратели?Нали ти прибират данъците,какво повече да направят,толкова им е капацитета на чиновниците.Виж за кв.Хисаря как намери помака пари/В.Балкански/.На другите избори ще го подкрепят и ще му целуват ръки.Над стадиона местата дето ги вкараха в регулация няма път,смет не се извозва,но,данъците са като в града.Данъчните оценки за 1дка са 20-22хил.лв.Няма човек който и 5хил лв да даде за 1 дка там.Кмета уж каза,че няма да плащаме ако наистина няма сметоизвозване,но си плащаме като поп.Така бил решил Общ.съвет.Няма оправия в този смотан град.По селата е по-добре,отколкото при това калпаво управление на обирджиите Беливанов и сие.
    • 5
      ПЕьО казва че това бил тигров комар и бил много агресивен и хапел ПЕЙО това не е никакъв тигров ае ГЕРБЕРСКИ комари наистина е агресивен и нагъл ----виж комара цецо цецка цвета тересата балкона и хиляди гербкомари Популацията и разпространението им е само в България Устойчиви са на суша топлина глад
    • 6
      Пе
      Петко Шмайзера
      3 0
      12:43, 23 апр 2019
      Проблема с този канал засяга и движението на влаковете, проблема може да се реши когато се изгради канализация за отпадните води, ако пък канала е за дъждовни води не трябва да се допуска включването на битово-фекални води към него.
    Последни новини