С „Младите в музиката” откриха обновената сцена на читалище „Заря”

    С концерт-спектакъла „Младите в музиката” бе открита обновената сцена на читалище „Заря” в Хасково. Проектът е на Камерен оркестър към община Хасково с диригент Цанислав Петков и Симфониета Враца.
    Преди спектакъла кметът на община Хасково Добри Беливанов заяви от обновената сцена, че за последните 3 години за ремонти в читалището са вложени над 700 000 лева. Една от най-големите инвестиции на общината е пълното обновяване на отоплението на залата. Над 220 000 лева от бюджета на общината струва подмяната на котела, газификацията, реконструкцията на отоплителната инсталация, подмяна на радиатори, така също е изградена климатизация и вентилация на залата.

    Повече от 30 години най-голямата подобна зала в Хасково не се използваше през зимата заради липса на отопление.

    Около 100 000 лева са вложени в ремонт на тоалетни и покрива на читалището. Община Хасково разработи и спечели финансиране по програма за Трансгранично сътрудничество „България – Гърция“ за близо 370 000 лева. С тези средства е доставено ново художествено осветление за сцената, така също ново звукотехническо оборудване. Подменена е изцяло сцената в залата.

    По друг проект е изградена рампа за достъп на хора с двигателни проблеми и е монтиран асансьор.
    Председателят на читалищното настоятелство Красимир Кръстев благодари на община Хасково и персонално на кмета Добри Беливанов за съдействието за обновяването на залата.
    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ке
      Кенанския Маймун
      8 -13
      21:32, 22 апр 2019
      Боци Маймуната е наредил преди изборите на Гербера... Виж коментара
      • Мн
        мн
        6 -2
        08:11, 23 апр 2019
        Много си зле, мозък нямаш маймунчо, правиш се на интересен, но си многа пр*ст. От къде толкова време и негативна енергия да пишеш глупости. Така на себе вредиш. Правиш се на смешник, но не си забавен.
    • 2
      Пр
      принцесата от Монако
      6 -6
      08:57, 23 апр 2019
      Чудесно е това,което е направено! Но.... защо този кмет не спомена кой осигури финансирането за обновлението ?Лесно е сега ,когато трябва да режеш лентички и да обираш овации!Други имат заслуги ,но бентли ги отстрани!
    Последни новини