Благотворителен базар за каузата "Чуйте ме, и аз съм тук!"

    В центъра на Димитровград се организира благотворителен базар със сувенири и изделия, сътворени от децата, потребяващи социални услуги на територията на Общината.

    Базарът е част от Дните на социалните услуги, които стартираха вчера, 22-ри април, с концерт на площад "Поезия", където се намира и базарът. Неговата цел е да събере средства за закупуването на КОМУНИКАТОР 5, разказа Ивелина Златева, ръководител на  Дневния център за деца с увреждания, гр. Димитровград.

    Каузата на базра е под мотото "ЧУЙТЕ МЕ, И АЗ СЪМ ТУК!" Продуктът, за който се борят в инициативата, е КОМУНИКТОР 5, това е софтуерен продукт за деца и възрастни със затруднена комуникация. С него, чрез интерактивни игри, музика и рисуване, децата се учат как да боравят с комуникатора. Основното приложение на продукта дава възможност за общуване чрез символи, учене на букви, цифри и изписване на текстове. Уникалното на устройството, е че има способноста да "изговаря" символи, подредени в ред, посочен от детето с говорни затруднения, като по този начин то ще може да изразява своите чувства, мисли и желания.

    Златева допълва, че чрез покупката на изделие от благотворителния базар, всеки от нас може да помогне за една мечта - "да чуем нашите деца".

    Базарът бе открит вчера, 22-ри април и ще продължи до 24-ти, от него вече "пазаруваха" зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, кметът на община Иво Димов и представителят на УНИЦЕФ за България, д-р Джейн Муита, която напълни 3 торби с изделия, изработени от димитровградските деца, потребители на социални услуги.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини