Димитровградскта библиотека се сдоби с нови 5 робота

    На състоялата се вчера пресконференция в димитровградската библиотека "Пеньо Пенев", информатикът на библиотеката Ирина Райкова се похвали с успешно завършен проект, благодарение на който са наградени за добре свършената работа с нови 5 робота Финч от Американското посолство.

    Проектът, по който са работили, е обхванал малките ученици от 2-ри и 3-ти клас от училищата в село Крепост и град Меричлери. Целите на проекта са да се предизвика интересът на малките ученици, към инормационните технологии и програмирането, да се усети тяхната готовност да изучават информационните технологии.

    Децата са се запознали с роботчетата и са имали възможност да ги управляват и да се забавляват с тях. Проектът е стартирал през месец февруари и завършил в началото на април, като са направени по 10 занятия за учениците.

    След проведените занятия в Меричлери е излъчен първенец сред учениците, това е Динко Стоянов който е изпратен на национална среща с още 15 деца от страната. Динко е бил най-малкият участник, сред всички, удостоени ученици от България.

    В димитровградската библиотека "Пеньо Пенев" има роботи ФИНЧ от 2016 година и е сформиран клуб по програмиране, от който част са и роботите, той се посещава редовно от деца всеки четвъртък от 15:00 часа. Клубът е отворен и за още желаещи да се запознаят с програмирането и роботите Финч.

    Роботчето Финч се управлява от специален софтуер, той се командва от компютър, зад който сядат малките ученици. От софтуера децата дават нареждания на робота за посоките на неговото движение или промяна на цветовете на светлината, която излъчва, а роботът никога не отказва да изпълни команда, ако му дадете маркер може и да рисува, което искренно радва децата.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини