Росен Чаталбашев - Почетен гражданин на Асеновград`2019. Кого изненада изборът всъщност?

Изображение 1 от 3

    Чаталбашев бе избран от общинските съветници днес в началото на днешната им сесия. Колко точно са отметнали името му в бюлетината не стана ясно, тъй като вотът по регламент е таен. Председателят на комисията по провеждане на гласуването Енко Найденов съобщи единствено, че в урната са открити 32 плика, които съответстват на поставените 32 подписа. Един от пликовете обаче е бил празен т.е. валидните гласове са точно 31 (от общо 33 -членния състав съветници).

    Съдейки по реакциите в залата, единствените наистина учудени се оказаха представителите на медиите. В коридора журналистите се засякоха с някои кметове на села, които нямаха идея кой всъщност е новият почетен гражданин, с какво се занимава и какво е допринесъл за Асеновград . Репортерите донякъде успяха да задоволят любопитството им с информацията, че става дума за собственика на "Винзавод Асеновград", че родом е от гоцеделчевско село и че скоро ще навърши 62 години.

    Номинацията на Чаталбашев дойде от Иван Чохаджиев, Нуретин Тасим, Георги Иванов, Денис Мустафа, Айнур Нешадов и Васил Бураджиев, обединени за целта в Инициативен комитет. В кратката биографична справка към предложението им бе посочено, че бизнесът на Чаталбашев е съсредоточен в града ни, че е собственик е на приватизирания "Винзавод Асеновград", че "осигурява работа и поминък на много наши съграждани", както и че е "главният инициатор за побратимяването на Асеновград с руската община Старий Оскол".

    Снимка на Росен Чаталбашев е почти невъзможно да бъде открита в интернет пространството. Много по-лесно се откриват снимки на брат му – бизнесмена Велизар Чаталбашев, както и снимки на други близки нему хора.

    Сред интересните факти, свъзрани с името на Росен Чаталбашев, е, че една от двете му красиви дъщери се омъжи миналата година за кмета на благоевградската община Белица Радослав Ревански. Кумове на пищната сватба в хотел “Маринела” бяха сестрата на булката и Демир Доган.

    Припомняме, че останалите номинирани за почетното звание тази година бяха Васка Владимирова, Виктория Стефанова, Георги Коройчев, Дамян Велчев, д-р Никола Тодоров, Николина Йочева и Петя Буюклиева. Дали изобщо за някои от тях е гласувано, няма как да разберем, но е сигурно, че нито един не е събрал нужните минимум 17 гласа.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини