Главният прокурор взе под специален надзор делото срещу Лютви Местан

Главният прокурор Сотир Цацаров взе под специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възложи на прокурори от Върховната касационна прокуратура да оказват засилена методическа помощ на колегите си в Кърджали.

Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност за нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което на 14 април по непредпазливост е причинил смъртта на 6-месечно момиче в катастрофа на пътя от Кърджали за ГКПП-Маказа.

До главния прокурор постъпиха молби от пострадалите родители на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на прокурори от Върховна касационна прокуратура да оказват засилена методическа помощ на наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура – Кърджали като прецени, че досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия. Взети са под внимание и отправените молби за това от родителите на пострадалото дете.

По делото предстои да бъдат извършени множество процесуално следствени действия и да бъде привлечен по- голям експертен и аналитичен ресурс. Това налага оказването на организационна помощ и цялостна подкрепа на наблюдаващите прокурори в Кърджали.

Вчера Местан отново обжалва наложената му мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 10 000 лева, както и забраната да напуска пределите на Република България.

Вести.бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини