Симеонов съди наред за имотните обвинения срещу него - от подателя на сигнала до bTV

Валери Симеонов отново обяви, че ще съди човека, който е подал сигнал в прокуратурата за сделката, която вкара името му в скандала в скандала с имотите на властта. Нещо повече - той подготвя и дело срещу bTV заради внушения в излъчените материали по казуса. Това обяви Симеонов в ефира на същата телевизия и нейното предаване "Тази сутрин".

50 пъти над данъчната оценка струва теренът, който фирма СКАТ придобива през 2008 г. от община Бургас, заяви Валери Симеонов. Той каза, че дори е поискал завишаване на пазарната цена 3 пъти на кв./м - на 930 евро на кв./м.

Лидерът на НФСБ уточни, че не става въпрос за имот, а за градинка около закупен от СКАТ имот. Той подчерта, че е поискал от тогавашния кмет на Бургас да завиши оценката на терена, защото е знаел, че може да бъде атакуван за тази сделка. Няма пазарна логика, но има политическа логика, уточни депутатът.

Как така се оказа, че съм съсобственик с общината по идеални части - СКАТ е собственик на сградата, а общината на двора. Знаех какво ще се получи и затова отидох при кмета и поисках да купя терена за по-висока цена. Купил съм двора за 930 евро на квадратен метър, а по това време - 2008 г., квадратният метър в центъра на Бургас се продаваше по 300 евро, каза Симеонов.

Той обясни, че теренът стоял празен 10 г. поради липса на средства, а след това наистина е застроен като жилищна сграда, за да се върне вложеният 1 милион. На практика не успял да си го върне.

По-късно върху терена е построен жилищен блок, за да може СКАТ да си възвърне инвестицията от 1 млн. лв. За нея Симеонов теглили кредит. Той твърди, че все още не си е възвърнал цялата сума.

Лидерът на НФСБ подчерта, че ще съди човека, който е подал сигнал в прокуратурата за тази сделка, защото в сигнала имало "редица неверни твърдения и лъжи". Той ще заведе дело и срещу bTV заради внушения в излъчените материали по казуса.

Симеонов отново попита защо при толкова оставки заради "Апартаментгейт" премиерът не иска и оттегляне на министъра на туризма Николина Ангелкова, чието има е забъркано в сделка за апетитен имот в София срещу 220 евро на кв./м.

Валери Симеонов призна, че неговата оставка като вицепремиер е била "поискана в общи линии". Не е имало натиск, а по-скоро е усетил липса на подкрепа от партньорите.

На въпрос дали коалицията ГЕРБ - Обединени патриоти ще изкара пълен мандат, той отговори, че всичко е много динамично и не може да прогнозира.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини