Чисти се, облагородява се, ремонтира се, подновява се - какво и къде е подхванала Общината

Изображение 1 от 2

    Акция за почистване на стълбове и дървета от залепени по тях афиши, плакати и всякакви хартии стартира в Асеновград. От миналата седмица в градския парк се извършват дейности във връзка с облагородяването на зелените пространства в централна част. Една от тях е проверка на възможността за пускане в изправност на злополучните чешмички, известни сред асеновградчани като „фонтанки“. Същите бяха поставени преди около пет години, колко време изобщо са функционирали обаче вече почти никой не помни. Чешмите-фонтани бяха дарени на Общината от ВиК, но още първите дни медните кранчета бяха откраднати. И така на няколко пъти. От местната управа тогава решиха, че ще поставят обикновени кранчета, но е факт, че към днешна дата това са по-скоро паметници на водата, отколкото чешми.

    Иначе в момента се извършва ремонт по детските и спортната площадки в парка - ще бъдат подменени дъски, пързалка, ще се ремонтира един от лостовете до лятното кино, ще се укрепят дръвчетата в Паисиевата горичка, укрепване ще бъде направено и на част от стената на реката в края на парка, където са осъществявани дейности от ВиК, обещават от Общината. Тази седмица пък трябва да бъдат поставени допълнителни пейки и кошчета. Поливната система работи, като по договор ще продължи работата за разширяване зоната на обхват на поливните системи по кръговите и разделителните ивици. Откритата сцена ще се изрисува с наземни игри като „Не се сърди човече” и „Дама”. Такава, заедно с образа на Мечо Пух, бе изрисувана през пролетта на 2017-а, но с времето постепено се заличи почти напълно.

    Тече проверка и на шахтите в района, като счупените ще бъдат подновени с нови, подравняват се и се изравняват вдлъбнатини в тревните площи, а празните места ще бъдат затревени, информират още от Общината. Подменят се също изпочупените и липсващите бордюри, а в началото на парка се засаждат фигури със сезонни цветя, включително и около детските площадки.

     

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини