Прокуратурата проверява и Фонд „ Земеделие“

Тече проверка и на работата на Фонд „Земеделие“ покрай разпоредените проверки от главният прокурор Сотир Цацаров по Програма за развитие на селските райони, уточниха от обвинението. Разяснението е по повод изявления на земеделският министър Румен Порожанов, свързани с „разпоредени 100%- ви проверки на къщите за гости“.

От прокуратурата припомнят, че на 23 април по разпореждане на главния прокурор, на Главна дирекция “ Национална полиция“ – МВР са възложени проверки на всички проекти по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 г. – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Проверка е разпоредена и на всички проекти, по които са подпомагани разходи, свързани със закупуване на пътни превозни средства за неземеделски дейности, пряко свързани с дейността на бенефициентите.

Проверките се извършват в рамките на правомощията на прокуратурата, възложени са на органите на МВР и не се осъществяват съвместно с Министерство на земеделието, храните и горите, нито с Държавен фонд „Земеделие“.

Предметът на проверките обхваща и работата на тези държавни органи по програмите, финансирани от Европейския съюз, уточняват още от прокуратурата.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини