Консерваторите губят в Англия

Досега консерваторите са загубили повече от 400 места и 17 съвета на изборите в местните съвети, а лейбъристите също имат загуби, което показва, че несигурността около Брекзит оказва влияние върху двете големи партии.

До средата на сутринта, при около две пети от декларираните резултати, консерваторите са загубили 426 места, което предполага, че към момента, в който преброяването приключи в петък, загубените от партията места може да достигнат около 750 - до голяма степен в съответствие с очакванията.

Повечето от останалите резултати ще бъдат обявени до 16:00 в петък, като се очаква последните няколко съвета да обявят вечерта. Всички резултати трябва да са обявени около 21:00.

Лейбъристите също губят около 60 места (в 9 часа сутринта).

Либералдемократите печелят близо 300 места, поставяйки ги на преден план с очаквана победа с повече от 500 места.

Зелената партия също изглежда увеличава дела на гласовете си.

Досега консерваторите са загубили мнозинството в 16 съвета, лейбъристите също губят контрола над 3 съвета.

Либералните демократи поемат контрола над девет съвета, като отнемат седем от консерваторите, включително Бат и Североизточен Съмърсет. Те поемат също Северен Девън и Северен Норфолк, които преди не са били под пълен контрол.

Консерваторите печелят контрол над Уолсол и Суиндън, въпреки обявяването на Хонда през февруари, че ще затворят британското си предприятие в Суиндън.

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини