Вандали наритаха новата чешма „Дари живот“ – вече не работи

    В Димитровград преди по-малко от 2 седмици - на 24-ти април, бе открита нова "Чешма-паметник на донорите", която се намира в паркчето срещу МБАЛ „Света Екатерина“, пред едноименния параклис. След репортерска проверка по читателски сигнал, установихме, че вандали вече са успели да упражнят своите ритници по съоръжениетo. Дори добрата кауза, на която е посветена чешмата, не попречи тя да бъде нападната и повредена - металната плоча на лицевата страна на чешмата-паметник с надпис " Частица от теб може да бъде за някого целият свят" е огъната от ритници. Чешмата е с датчик за движение, които пуска да потече водата когато някой я приближи, но от нея вече не тече вода.

    Днес екип на ВиК ще започне ремонт на чешмата, за да потече отново живителната течност от нея, коментираха от община Димитровград.

    За съжаление, много от обществените придобивки биват поругавани и разбивани и още по-жалкото е, че обикновено това са младежи, които унищожават в собственния си град. През последните години видяхме много посегателства върху общественна собственост, върху благата, на които всички ние трябва да се радваме или употребяваме.

    В последните години писахме за редица прояви на вандализъм в Димитровград - Поругаха откритата изложба на площад „Поезия“Вандализъм в училищен двор в Димитровград, Вандали отново посегнаха на детски площадки в Димитровград, Разрушаващ се блок в рушащ се димитровградски квартал застрашава живота на деца и вандали, Вандализъм и кражба = заплахи, псувни, ругатни и агресия във фейсбук, Вандали пак потрошиха детската площадка на бул."Раковски"Потрошиха пейка в парка до ОУ П.Славейков , Деца крадат охранителни камери и лампи от пасарелка и още много други случаи на разбити кошчета, лампи, пейки, детски съоражения и др. От Община Димитровград припомнят, че всички ремонти са с публични средства от бюджета на Общината, тоест нашите данъци.

    Всички ние трябва да осъзнаем, че трябва да проявим по-добра гражданска съвест и да пазим общественните придобивки от заобикалящатата ни градска среда, те са създадени с цел подобряване на нашия начин на живот, всяко едно дело на човешката ръка е плод на труда и средствата на някой или на всички нас. Трябва да предадем ценности на нашите деца, за да се радват и да не унищожават придобивките на обществото, защото те са създадени за всички нас.

    Чешмата е посветена на хората, които чрез донорство са спасили и дарили живот. Изградена е със средства, дарени от депутати на 3 политически партии - ГЕРБ, БСП и ВОЛЯ. Кампанията е под надслов „Дари живот“. Това евтората „Чешма-паметник на донорите“ открита в България, а инициативата е такива да бъдат построени във всеки български град, за да напомнят на хората за каузата да дариш живот.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Аз
      Аз бе
      5 0
      18:59, 7 май 2019
      Ами няма ценностна система в младите хора!!! Каквото си посееш , такова ще пожънеш!!!
      • Ня
        Няма и да има
        1 0
        11:38, 8 май 2019
        Тази ценностна система не самоизгражда сама. Децата са отражение на възпитанието у дома и в училище. Докато родители и учители си прехвърлят топката по възпитанието на децата, те ще се самовъзпитават сами. Децата не са виновни, виновни сме ние, но сме твърде заети със себе си, а и не искаме да си признаем. Нито някой учи децата на ценности, нито пък някой следи какви ги вършат децата, когато са сами. Всеки смята, че неговото отроче не може да върши лоши неща, защото е ангелче....
    Последни новини