Купата за най-висок рейтинг в ръцете на димитровградските корабомоделисти

    От 3 до 5 май 2019г. в град Харманли на язовир ,,Кюмурлука“ се проведе I-ви кръг на Държавното първенство по корабомоделен спорт в класовете NS и M. В него участваха състезатели от 12 отбора от градовете: Русе, Благоевград, Бургас, Пазарджик, Варна, Добрич, Габрово, Стара Загора, Димитровград и Харманли. Първенството се проведе при добри атмосферни условия и чисти полигони. Всички проведени стартове бяха много оспорвани предвид предстоящото Световно първенство в Италия през месец август.

    От Корабомоделен клуб Димитровград към ОП “Детски и младежки център“ се състезаваха 6 деца в състезателния клас по правилника на НАВИГА и завоюваха 1/едно/ първо, 1/едно/ второ, 1/едно/ трето, 2/две/ четвърти и 2/две/ пети места. На димитровградския клуб бе връчена и Купата за най-добре представил се детски отбор, сподели преподавателят им Асен Иванов.

    В клас F2A - копия на действителни кораби, I-во място и златен медал спечели отново Теодор Тончев. На II-ро място със сребърен медал се класира Симеон Вълев, също от Димитровград. За него това беше първо участие в Държавен шампионат. Четвърти останаха Калоян Господинов и Райън Фоллмер в клас F4A и F4Б – пластмасови модели. На пето място се класираха Алекс Витанов и Владислав Тончев, който беше най-малкият участник в състезанието.

    И в клас ,,Мини моно“ Теодор Тончев спечели бронзов медал. В този клас за пръв път участва представител от нашия клуб и то с много добро представяне.

    Наградите на димитровградските деца бяха връчени от госпожа Киркова, Кмет на Община Харманли и Евгени Генов – Председател на Българската федерация по корабомоделен спорт. А купата за най-добър детски отбор беше връчена на димитровградчани от Организатора на Държавното първенство – г-н Веселин Димитров.

    Това първенство е началото на оспорвани състезания в следващите кръгове, които ще се проведат в гр. Пазарджик през месец юни и юли. На нашия отбор предстоят участие за Световната купа по корабомоделизъм за деца през юли в Пазарджик и Европейско първенство по корабомоделен спорт в гр. Бургас през месец септември.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини