Патриотите искат промени в НК за неизбежната отбрана

От коалиция "Обединени патриоти" предлагат промени в Наказателния кодекс (НК) които дават възможност на честните и почтени хора да защитят имота и достойнството си. Това заяви от трибуната на парламента зам.-председателя на ОП Искрен Веселинов.

Основното изменение е, че отбраната при незаконно нахлуване в дома, ще е ненаказуемо. Той припомни редица случаи на нахлуване в домовете на беззащитни хора, които не могат да се защитят от взломаджиите заради закона.

Много е важна тази материя, не бива повече да се неглижира, съгласи се Павел Шопов от "Атака", които са в същата коалиция. Според него ако се приемат промените, това ще е най-важното законодателно решение.

Валери Симеонов изтъкна, че законът е извървял дълъг път. Материята е изключително сложна, смята той. Има рискове за извършване на престъпление под прикритието на неизбежна отбрана, според някои мнения. Текстовете са балансирани, похвали се той. Предлагаме ви защита на живота, изтъкна лидерът на НФСБ.

Посегателствата върху живота заради дребни суми ни прави длъжници на обществото, категоричен бе Симеонов. В Лондон през 18-ти век в центъра са издигани бесилки, за да бесят слугини, които са откраднали едно пени от господарите си, даде Валери Симеонов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини