Тръмп декларирал 1,2 милиарда долара загуби за 10 години

В периода 1985 - 1994 г. Доналд Тръмп е загубил близо 1.2 милиарда долара, съобщи "Ню Йорк таймс", който е получил информация за данъчните декларации на тогавашния магнат на недвижими имоти.

NYT е получил от американската приходна агенция копия от официалните данъчни декларации на Тръмп. Той е декларирал загуби от 46.1 милиона долара през 1985 г. на основния си бизнес - казино, хотели, апартаменти, наеми от недвижими имоти. През 1990 и 1991 г. той декларирал загубо, превишаващи 250 милиона долара всяка година. Като причина за загубите са посочени несполучливи сделки. 

Общо 1.17 милиарда загуби за 10-годишния период позволили Тръмп да не плаща доходен налог в течение на осем години, според NYT.

Адвокатът на Тръмп Чарлз Хардър в отговор на въпрос на NYT заявява, че информацията на изданието за данъчните декларации и за бизнеса на Тръмп отпреди 30 години е невярна и неточна.

През октоктомври 2016 г. The New York Times съобщи, че Доналд Тръмп през 1995 година е декларирал загуби 916 милиона долара. Такива големи загуби, по американското данъчно законодателство, дават право да не се плаща данък печалба 18 години. Дали това е станало на практика, e неизвестно.

Комисията по бюджета към Камарата на представителите в Конгреса поиска приходната агенция да предостави информация за данъците на Тръмп от 2013 до 2018 г. Министърът на финансите Стивън Мнучин отказа, с аргумента че комисията няма легитимно правно основание за това искане.

След като бе избран за президент през 2016 г., Тръмп прехвърли управлението на бизнеса на синовете си. Той отказа да публикува данъчните си декларации и в предизборната кампания през 2016 г., и след като влезе в Белия дом.

Един от адвокатите на президента  е изключително неточна, посочва АФП. 

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини