Само едно предложение за „Почетен гражданин на Димитровград” до изтичане на крайния срок

Димитровградският педиатър д-р Недялко Желев е предложен от кмета Иво Димов да бъде удостоен с отличието „Почетен гражданин на Димитровград”. Това е и единственото постъпило до изтичане на крайния срок за внасяне на номинации за званието - 30 април.

Д-р Желев има 47 години стаж в Детското отделение към МБАЛ “Света Екатерина” и е сред най-уважаваните лекари в града. В медицинската си практика той е помагал на хиляди малки пациенти и все още продължава да го прави. Кметът посочва, че през цялата 72-годишна история на града и 68-годишната история на болницата ни, само двама лекари са получавали подобно звание.

Грижата за здравето и живота на своите пациенти той полага с огромно желание и любов. Изключително скромен и без излишно самочувствие, споделя опита си с колеги и спомага за тяхното професионално израстване. С оглед приноса на д-р Желев към развитието на здравеопазването в Димитровград, който с личния си човешки и професионален пример издига морала, като достойнство пред своите колеги и пациенти, предлагам той да бъде удостоен с отличието, изтъква градоначалникът в мотивите си на внесеното предложение.

Номинацията на д-р Желев ще бъде подложена на обществено обсъждане на 20 юни, четвъртък, от 17 часа в зала “Гросето”. Припомняме, че отличията на почетните грождани се връчват на официална церемония на 2 сепетмври - Денят на Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сс
    СС
    2 -2
    13:11, 17 май 2019
    Заслужено ,за разлика от оня дето пукна скоро ...
Последни новини