Мустафа Карадайъ в Момчилград: ДПС залага на младите!

Стотици членове и симпатизанти на ДПС от Момчилград и представителни групи от цялата област се стекоха на централния площад за предизборния митинг на Движението  за права и свободи преди предстоящите избори за Европейски парламент.

С възгласите „ДПС, ДПС…!“ бяха посрещнати председателят Мустафа Карадайъ и водач на листата за евроизборите, ръководството на организацията, кандидатите от листатата на ДПС за евродепутати и настоящи евродепутати, кметове на общини.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави присъстващите с предстоящия Рамазан Байрам и им припомни, че тази година се навършват 30 години от майските събития през 1989 година,  когато са били дадени свидни жертви,  станали герои за демокрацията в България.

Пред паметника на тези жертви на градския площад бяха поставени венци и цветя.

Карадайъ подчерта, че Движението за права и свободи има велика мисия в страната ни като пазител  на целостта на държавата, на мира, на стабилността и сигурността!

Водачът на листата на ДПС в европейските избори призова симпатизантите и членовете на ДПС да се обединят, за да постигнат заедно успех в изборите. Той даде пример с 2017 година, когато 100 000 гласа са отишли в празното, което е довело на власт в България националистите.

Мустафа Карадайъ представи кандидатите от листата на ДПС за евродепутати:

„Ние залагаме на младите! Младежкото е вградено в темелите на ДПС“, подчерта той. Обясни, че по идея и инициатива на почетния председател Ахмед Доган се е създала и младежката организация на ДПС. „Аз бях нейния първи председател, а сега съм председател на ДПС. Няма такава друга партия в България! Ние от ДПС имаме амбицията да сме част от добрите реформи на Европа и ЕС, защото ние казваме, че Европа има нужда от ДПС, от евродепутатите на ДПС, от нашите можещи, знаещи и обучени млади кадри.“

В изказването си зам.- председателят на ДПС Йордан Цонев каза: „Имаме визия за страната, как да я изведем, знаем как да направим доходите да станат като тези в Европа, знаем как да направим така, че децата да останат в нашата страна. За това нека на 26 май излезем и да докажем, че ДПС е носител на промяната. Както беше преди 30 години, така и както е днес.“

Мустафа Карадайъ цитира личното обръщение на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган: Политическият код на ДПС е за по-добър живот, по-голяма свобода, отговорност и толерантност.

Затова Карадайъ призова симпатизантите и членовете на ДПС да се обединят, за да постигнат заедно успех в  евроизборите.

След официалната част на митинга , той продължи с концерт на Есил Дюран и Орхан Мурад.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Текст и снимки :Стайко КАФОВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Слав слаов
    0 0
    11:24, 22 май 2019
    10% е истина, остана ото са манипулативни лъжи. Впрочем, така е в последните 10 години. От синдикат на работниците, подкрепа се превърна в маша на Борисов. Бях в подкрепа от 2000 година. Тогава беше друга организация. Жалко!

Още новини

Последни новини