По "Косачи" от Елин Пелин пишат зрелостниците на матурата

"Реалност и измислица в разказа "Косачи" на Елин Пелин" е темата, която беше изтеглена днес на зрелостния изпит по български език и литература, споделиха ученици, които излизат от изпита. От Министерството на образованието заявиха, че ще потвърдят информацията, след като излязат всички деца, което трябва да се случи най-късно в 12:00 ч.

Над 52 000 зрелостници в цялата страна днес се явяват на матура по БЕЛ, от тях 4 662 в Пловдивска област. Изпитът започна в 08:00 ч., като 12-класниците трябваше да са в училищата в 07:45 ч.

Генерирането на теста за матурата стана сутринта в 05:30 ч. в Министерството на образованието и науката, между 11 милиона възможни комбинации. Изпитният вариант съдържа 41 въпроса, като 41-ият въпрос е всъщност темата за написването на интерпретативно съчинение или есе. 

След 2 дена зрелостниците задължително ще се явят на втора матура по избран от тях предмет. 3 828 зрелостници в областта са допуснати до нея. 915 ученици от професионалните училища са избрали изпита по специалността като втори ДЗИ. Най-предпочитан предмет за втори ДЗИ е английският, на който ще се явят 1 524 абитуриенти. До трета матура са допуснати 75 зрелостници. Голямата част от тях са избрали да се явят на изпита по биология.

След 16:00 ч. на сайта на министерството ще бъдат публикувани изпитните варианти и ключ с верните отговори за изпита. Резултатите пък ще бъдат готови до 13 юни.

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини