Oбновяванията за Windows 10 сриват компютрите. Дежа вю

Бъгът се дължи на неправилната работа на функцията за възстановяване на Windows 10.

Microsoft призна за наличието на поредния проблем с обновяванията за операционната система Windows 10. Този път софтуерният гигант описа възможните проблеми, свързани с функцията за възстановяване на операционната система.

Проблемът засяга всички компютри, работещи под управлението на Windows 10, в които е включена функцията за защита, както и когато се създава точка на възстановяване преди инсталирането на едно или няколко обновявания. Според думите на Microsoft, в тази ситуация често се появява грешката 0xc000021a, която означава, че не е възможен прехода към предишната версия на операционната система.

Специалистите на Microsoft обясняват възникването на проблема с инициализацията на файловете, използвани от Windows 10. Грешката възниква по време на зареждането на операционната система, когато съществуващите драйвери не съвпадат с изградения каталог в системния регистър на Windows 10. В този случай стартирането на компютъра спира и системата се срива.

Оказа се, че ОС Windows 10 зарежда съществувалите преди точката на възстановяване драйвери, преди да възстанови техните предишни версии. Поради несъвпадението на версиите на драйверите с номерата на версиите в системния регистър, Windows 10 се срива и не може да зареди.

За всички, които са се сблъскали с този проблем, Microsoft предлага специална инструкция, в която всичко е описано стъпка по стъпка.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини