28 °C

Осъдиха разведен кърджалиец за опит за изнасилване, ще лежи 20 месеца в затвора

Районният съд в Кърджали призна  подсъдимия Г.А.К., български гражданин, разведен, безработен, със средно образование, осъждан, за виновен в това, че: На 27.08.2016г. в гр.Кърджали, направил опит да се съвкупи с лице от женски пол- Н.Д.С, като я принудил към това със сила и заплашване, като деянието е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини. Поради това му налага наказание „лишаване от свобода” за срок от 30 месеца като на основание чл.58а, ал.1 от НК намалява така определеното наказание с 1/3, а именно „лишаване от свобода” за срок от 20 месеца при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. Приспада  времето през което подсъдимият Г.А.К. е бил задържан с мярка за неотклонение „задържане под стража“ считано от 27.02.2019г. Осъжда подсъдимия Г.А.К. със снета самоличност да заплати на Н.Д.С.  сумата от 10000.00лв. представляваща обезщетение за причинени от престъплението извършено на 27.08.2016г. в гр.Кърджали неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху сумата считано от 27.08.2016г. до окончателното им изплащане. Отхвърля гражданският иск до пълния предявен размер от 15000.00лв. като недоказан и неоснователен. Осъжда подсъдимия Г.А.К. със снета по делото самоличност да заплати на Н.Д.С.  направените по делото разноски в размер на 800лв. за адвокатско възнаграждение в първоинстанционното съдебно производство. Осъжда подсъдимия Г.А.К. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на ОДМВР- Кърджали направените по делото разноски в размер на 778,08лв. Осъжда подсъдимия Г.А.К. със снета самоличност да заплати по сметка на Районен съд гр.Кърджали сумата от 400лв., представляваща държавна такса върху уважения размер на гражданския иск.

Кърджали бг вести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Dimitrovgrad.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 26.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини