Празнично шествие за 24-ти май в Димитровград

    Днес в центъра на Димитровград тържествено бе отбелязан 24-ти май  – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

    Учители и ученици от всички училища в Общината се стекоха по централната алея на Димитровград, предвождани от Общинския мажоретен състав и Забавно-духов оркестър. Множеството се подреди на площад "България", граждани и официални лица се събраха  за тържественото отбелязване на 24 май в Димитровград.

    На сцената на площада празничната програма бе стартирана от мажоретният състав, който представи кратка хореография с български знамена. Площада бе озвучен от химна „Върви, народе възродени“, в изпълнение на оркестъра и детски хор при училище „Пенчо Славейков“.

    Приветствия към хората отправиха кметът на Димитровград Иво Димов, народните представители Виолета Желева, Евгения Ангелова, председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева, Митко Полихронов и  д-р Стефка Здравкова - заместник-областен управител на хасковска област.

    На тържеството бяха връчени специални награди от Община Димитровград за „Учител на годината“.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      На
      Наблюдател
      2 -2
      17:32, 24 май 2019
      Честит празник за днес! Защо няма никаква информация за събитието снощи в спортната зала?! Ансамбъл "Българе" и "Осмото чудо" не заслужават ли вашето внимание? На първа страница пишете за разводите, а тази феерия не е отразена! Ама и медия и чудо!
    • 2
      Bg
      BgVesti
      2 -2
      18:31, 24 май 2019

      Въпросното събитие бе организирано от политическа партия по повод предизборната им кампания. Отразяването на такива предизборни агитации става след изрично желание от партиите и заплащане по обявения регламент на медиите.

    • 3
      На
      Наблюдател
      2 -1
      20:55, 24 май 2019
      Кой ви говори за предизборната агитация, говоря ви за ансамбъла.
    Последни новини