Силен випуск изпрати Езиковата гимназия, очаква още амбициозни последователи

    Силен випуск от  абитуриенти изпрати тази година на 24 май Езиковата гимназия”Христо Ботев” в Кърджали. Той прослави Кърджали не само в страната но и по света. От ръководството се надяват идващите след тях да продължат традицията и да бъдат гордост на града.

    Общо 181 зрелостници от седем паралелки по английски,немски и френски език се дипломират тази година. Те изразиха благодарност към своите преподаватели, че давайки им познания по чужди езици им отварят вратите към света.

    Днес Езиковата гимназия изпрати своите абитуриенти с тържествена церемония. На нея присъства областният управител Никола Чанев, зам.-кметът Тунджай Шукрю, Ангелина Костова от Регионалното управление по образование и адв.Георги Георгиев, представител на собственика на „Теклас България”.

    Директорът на гимназията Йорданка Чавдарова посочи,че 24 май,Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е празник на духовността и интелекта.Тя благодари на преподавателите,като подчерта,че учител е нещо благородно. Учител е нещо благородно,което изисква непрестанно самоусъвършенстване,подчерта Чавдарова. Тя подчерта че Випуск 2019 г. е прославил Кърджали и България. Изрази надежда примерът да бъде последван. Вие имате закалката да побеждавате , обърна се тя  към абитуриентите и ги призова да следват мечтите си за да успеят.

    Областният управител Никола Чанев  отбеляза в приветствието си, че днес българите празнуват деня на азбуката си, която са дарили на всички славяни. Тя е една от трите в Европейския съюз. Той призова абитуриентите да не забравят приятелствата , създали в Езиковата гимназия и да бъдат горди,че са кърджалийци. Бъдете готови за нови предизвикателства, каза още Никола Чанев.

     Зам.-кметът Тунджай Шукрю прочете поздравителен адрес от кмета инж.Хасан Азис. В него се изразява гордост и признателност към просветители и будители.Делото на светите братя Кирил и Методий промени историята на България и света, подчертава в своето приветствие градоначалникът. Той пожела на абитуриентите неугасващият просветителски дух да ги води към нови успехи.

    Ангелина Костова привества ръководството на гимназията и учениците от името на началника на Регионалното управление на образованието Гроздан Колев. Слово имаше и от абитуриентите. Благодари Боряна Костова. Присъстващите бяха поздравени и от партньорът на гимназията „Теклас България. То бе поднесено от представителя на собственика адв.Георги Георгиев.

       56 зрелостници бяха отличени със статуетки и грамоти от ръководството на гимназията. Първа бе наградена Лия Стамболиева. Адв.Георги Георгиев връчи плакети и парични стипендии от 500 лв.на трима изявени абитуриенти. Парични награди имаше и от Пневматика-Серта и други фирми.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини