Ротари клуб Кърджали награди 7 изявени ученици за 24 май 2019 г.

    По традиция Ротари клуб Кърджали награди с парични награди и грамоти изявени ученици от общината за Деня на българската просвета и култура  и славянската писменост. За първи път техният брой бе седем. Ръководството на клуба и неговите членове бяха затруднени при номинациите на изявените млади кърджалийци.

    След единодушно гласуване бяха предложени Гюзем Гюрчай Сюлейман, Магдалена Миланова Лилова, Севда Севил Расим, Антоанета Юлиянова Димитрова, Ани Ташева Стоянова, Николай Емилов Аргатов и Гюллю Ерхан Есад.

    Днес президентът на Ротари клуб Кърджали Валентин Гогев връчи отличията на общоградското празненство.

    Гюзем Гюрчай Сюлейман е абитуриентка от Езикова гимназия „Христо Ботев”. Вече пет години тя участва неизменно във всички състезания  и конкурси по немски език и редовно печели призови места на национално и международно ниво. Успехите и през годините са многобройни. Печели  трето място на регионален кръг в Южна България  на състезание по дебати на немски език. Печели международно състезание и стипендия за едноседмично пребиваване в Германия.

    Магдалена Миланова Лилова е ученичка от СУ”Отец Паисий”. Завършила е паралелка с профил”Технологичен”, с профилиращи предмети : информационни технологии, биология и здравно образование. Има призови места на областните олимпиади по биология и химия. Участва във финален кръг на националното състезание „Стъпала на знанието”.

    Севда Севил Расим е абитуриентка от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов”. Тя участва активно в училищния живот и печели много призове и награди от национални конкурси и състезания. Едно от тях е отличието от участие в Международния панаир в Пловдив-учебно-тренировъчна банка Bank of Kardzhali 2018. Има сертификат за участие в проект Global Money  Week 2018.

    Антоанета Юлиянова  Димитрова учи 12 години в СУ”Петко Рачев Славейков”. Тя оставя следа в училището. Дисциплинирана и самовзискателна. Неизменен участник в олимпиади, викторини и състезания. Има призово представяне на олимпиада по английски през 2018 г. Капитан на младшите посланици, спечелили плакета за училище посланик на Европейския парламент.

    Ани Ташева Стоянова завършва Професионалната гимназия по облекло и дизайн „Евредика”. Издига авторитета на учебното заведение , чрез спечелване на идеен проект за изработване на модел с оригинална интерпретация на тема „Геометрия”.  И участие в национално състезание  „Млади таланти” в Хасково, организирано от МОН.

     Николай Емилов Аргатов завършва Професионалната гимназия по селско и горско стопанство. Има отличен успех и високи резултати при участия на състезания и олимпиади. Активна е дейността му в Ученическия съвет. Представител е на отбора на гимназията за състезанието „Горски многобой”.

    Гюллю Ерхан Есад е член на Интеракт-Кърджали. Ученичка е в Езикова гимназия „Христо Ботев”. Печели първо място в Дванадесетия национален конкурс за литературно творчество на тема „любовта в нас” –гр.Варна. Второ място на Национално многоезично състезание в Плевен. Заема трето място на математическо състезание „Европейско кенгуру”-2016 г.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини