С празнично шествие община Момчилград отбеляза 24 май


Момчилград отбеляза 24 май - Деня на българската култура и просвета и славянската писменост с празнично шествие. Ученици и учители от всички училища в града преминаха по главната улица и през градския парк. Шествието беше аплодирано от много момчилградчани, дошли да отбележат светлия празник. Заедно с учителите и учениците в шествието се включиха кметът на общината Сунай Хасан, депутатът от Момчилград Ерол Мехмед, председателят на общинския съвет Юмер Юсеин, служители на общинска администрация и общински съветници.
На лятната сцена  в градския парк "Нури Адалъ" беше изнесена богата програма от възпитаниците на ОДК, които допълнително покачиха настроението на празнуващите момчилградчани.
Кметът на община Момчилград Сунай Хасан поздрави учители, ученици и културни дейци.
"Всяка година на 24 май се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий, пред словото, писмеността, просвета и културата. Припомняме си максимата, че словото е по-силно от всяко оръжие и чертаем пътя на страната и народа ни чрез просвета, изкуство и наука. Освен всичко друго, 24 май е празник, който отбелязва нашата европейска значимост", заяви в приветственото си слово Сунай Хасан. Той награди абитуриенти-отличници от всички момчилградски училища.
По-късно настоящи и бивши учители, както и представители на културните институции участваха в тържество, организирано за тях от община Момчилград. Всеки един от присъстващите получи цвете за празника и беше поздравен лично от кмета на общината. По време на тържеството стана ясно, че работещите в сферата на образованието, които не са на делегиран бюджет, а на финансиране от община Момчилград, ще получат допълнителни средства за 24 май.
"България е член на Европейския съюз от 1 януари 2007 година. За този период в община Момчилград са инвестирани над 90 милиона лева по европейски програми. Ето затова е важно да бъдем активни на предстоящите избори за членове на Европейски парламент. Нека на 26 май всеки един от нас даде своя глас за общото ни бъдеще", заяви Сунай Хасан.
Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Момчилград.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини