Спортните журналисти на "Дарик" напуснаха "Гонг" заради Домусчиев

Спортните журналисти на "Дарик радио", начело с Томислав Русев, повече няма да работят за сайта Gong.bg, който създадоха преди малко повече от 12 години. Това обяви самият Русев в ефира на "Дарик", цитиран от "Клуб Z". Причината е забелязани "първи признаци на редакционна намеса", както се изрази той. Gong.bg наскоро стана собственост на Кирил Домусчиев, като част от придобиването на Нова телевизия и пакета медии на "Нетинфо". Gong е сред най-посещаваните интернет български медии - не само в спортния раздел.

Решението на Русев и компания е в знак на солидарност с техния колега Николай Александров, който вчера официално напусна поста главен редактор на Gong.bg. Александров е популярен сред спортните запалянковци в България като привърженик на ЦСКА и намерението му стана ясно още в края на миналата седмица.

След повече от 25 години в ефира се променя дори името на знаковото предаване на Томислав Русев - вече няма да се казва Спортно шоу "Гонг" - за да не се споменава името на марката и от това да произтекат юридически казуси. Спира влогът "Без бутонки", правен от Русев и Александров по Gong.bg.

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Източник: glasove.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ге
    Георги
    2 -2
    19:10, 28 май 2019
    Домусчиев се самозабрави, както се самозабрави и Борисов. Двамата няма да свършат добре! Примери много, припомнете си историята от близкото минало, какво стана с Илия Павлов, Луканов, Фатик, Цветан Василев! Сега са силните на деня, но и тяхното време ще мине.

Случаен виц

Последни новини