Стефан Димитров: "Димитровградчани се топим."

Днес на пресконференция представителите на коалиция "Да за Димитровград" коментираха резултатите от евроизборите. Председателя й Стефан Димитров изнесе данни, според които имащите право на глас са над 48 000 души, но са гласували само около 13 000 души, докато при други избори до урните отиват около 25 000. Това е показателно, че населението на Димитровград намалява и младите хора, и семейства напускат града.

„Смятам, че резултатите са обективни. Смятам, че хората които гласуваха, са го направили по собствено убеждение. Над 5000 димитровградчани гласуваха за ГЕРБ, а над 4000 за БСП. Очаквах, че управляващата партия ще получи подкрепа не по-малко от 10 000 души, предвид постигнатото като резултати в предходни избори и видимите инвестиции, които се реализираха в общината в последните години”, заяви Димитров.

Според него резултатите показват, че има изоставане на ангажиментите към хората, които живеят в общината. "Градът продължава да е на последно място по средни доходи. Като изключим трите големи предприятия, които дават по-високи доходи, ще видим че възнагражденията които получават останалите, не са добри”.

Председателят на коалиция „Да за Димитровград” коментира, че е трудно да се даде отговор кой спечели от тези избори. "Губещи са димитровградчани, защото 20 000 души ги няма и не живеят тук. Градът се стопява. Всички имаме приятели, които напускат града или страната, за да работят на друго място. Това е трагедията на Димитровград и нещото, с което ГЕРБ и БСП ще трябва да се занимаят сериозно." "За тези, които идват в Димитровград посоката е красива, но не е достатъчна за тези, кото живеем тук."

По думите му освен заради ниските доходи хората напускат града и заради липсата на услуги в образованието, здравеопазването и социалната сфера.  Стефан Димитров припомни за предложението на коалиция "Да за Димитровград" за отпускане на стипендии на димитровградски студенти, които да имат ангажимет след това да се връщат в Димитровград. „Много хора коментираха, че така щял да се финансира частния сектор. Напротив, предложението ни бе за публичния сектор, но смятам, че трябва да се финансира и частния. Нашата община е една от най-богатите в страната от гледна точка на собствени приходи, затова е нормално тя да инвестира в хората. Нека не забравяме, че в миналото именно по този начин хората се финансираха да учат висше образование и придобият определена квалификация нужна на съответното населено място.”, заяви Стефан Димитров.

На въпрос дали ще се кандидатира за кмет на предстоящите местни избори, Стефан Димитров заяви: „Смятам, че и ГЕРБ и БСП могат да излъчат фигури, които да създадат реалната промяна в Димитровград. Надяваме се в скоро време да обявят своите кандидати, а от това ще зависи и нашето решение".

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Йо
    йокин
    6 -2
    20:29, 31 май 2019
    Смешки.
  • 2
    Ол
    Олег
    3 -2
    10:43, 1 юни 2019
    Топенето е пропорционслно на въздухарското управление.
  • 3
    Ра
    Ради
    10 0
    11:15, 1 юни 2019
    Затова защото искаме млади хора Неохим е пълен с чичковци и лелки...цели поколения семейства работят там. Личния пример е важен. Не може да твърдиш, че искаш младите да се върнат и да работят в града, а същевременно заводът, който управляваш да е с персонал предимно 50+г, . Едно е да говориш, друго е да действаш... Дела трябват, дела..
  • 4
    Не
    Неохим
    8 0
    11:29, 1 юни 2019
    Г-н Димитров, съгласен съм с вас, само не мога да си обясня защо Вие имигрирахте в София и допуснахте едно младо семейство много, много близо до вас та чак рода да имигрира в керливата Англия.
  • 5
    Ст
    Стефан Димитров
    1 -4
    15:04, 1 юни 2019
    Поради същите причина като другите хора.
  • 6
    На
    Наблюдател
    6 0
    15:42, 1 юни 2019
    Топенето е в цял свят, не само в Димитровград! Топят се дори ледовете на полюсите. Миграцията е в посока от селата към градовете, от малките градове към големите, от бедните страни към богатите. Този процес не е от вчера, той е от десетки години, така че няма проблем. Важно е не количеството, а качеството на човешкия материал.
  • 7
    До
    До 4
    7 0
    16:51, 1 юни 2019
    Стефчо само ти нямаш право да говориш за образовани хора. За да се изкачваш в Неохим задължително трябва да си от с. Добрич или от групита от верните от общината. Нищо, че са с фалшиви дипломи.
    • Пе
      Пенка Петрова
      4 0
      17:45, 1 юни 2019
      Като гледам твоята шайката колко добре оправят неохим и му дават живот до нова година, как да гласувам за теб?
  • 8
    Ст
    Стоян
    5 0
    13:47, 2 юни 2019
    На Стефан завода е пред фалит. Сега спря уж заради някаква авария, а всъщност спирането е защото няма далавера за Евроферт. Ще пуснат хората в неплатен отпуск. Още една година едва ли ще изкара, затова Стефчо се връща в политиката. Май баща му го е светнал, че от него мениджър не става :()
  • 9
    Ди
    Димитър
    5 0
    13:51, 2 юни 2019
    Аз имам акции от неохим. За една година двойно им падна цената:(
    Как става така че при два торови завода в България единия е с 20 милиона загуба а другия с 40 Мил печалба....
    Да отговорят Димитрови на този въпрос с повишена трудност
    • Ра
      Ради
      4 0
      15:28, 2 юни 2019
      Как можеш да си купиш акции от завод в който всички основни машини са от 1986 г.? И всичко се поддържа колкото издържи......
  • 10
    Aнгел Елит
    2 0
    23:21, 3 юни 2019
    Стефко,Немаш шанс !!! Стой си у Бояна!!! Аз вече съм с Иво да знаеш чичовото!!
  • 11
    Се
    Серьожа Кючуков
    0 0
    13:08, 24 фев 2021
    Не сте прави пичове и ...дами... Провесор Витанов прогнозира, че до година най-късно ще има пандемия, цената на нефта ще се срине, а оттам и на природния газ... Каза още че Стефан и бая голямата съсобственическа група зад **** му(...)свещи ще палят пандемията да продължи... Накрая прогнозира, че точно след две години на НЕОХИМ частично ще провърви - а частичността се определя от твърде разтегливото понятие "депутатско работно време"...
Последни новини