1600 лв събраха Алековци в кампанията "Жълти стотинки"

Изображение 1 от 4

    Учениците от ОУ “Алеко Константинов“ се включиха в Благотворителната акция „Жълти стотинки“ – Деца помагат на деца. Кампанията стартира през 2008 година със събрани 4100 лева. Всяка година събраните средства се увеличават, като през миналата година са достигнали 62 876, 09 лева. Акцията се провежда за дванадесета година, като всяка година се избира град-столица. За 2019 година това е град Хасково и МБАЛ – Хасково.

    Надсловът „Деца помагат на деца“ е същината на акцията – стотинките идват именно от децата. Всички деца и учители от училището участваха. Бяха направени специални касички, които стояха в класните стаи, учителската стая, порталите на училището и фоайетата. Днес стотинките бяха предадени и сумата, с която алековци помагат на децата е 1604,53 лева.

    Предавайки стотинките, всяко дете направи добро и помогна за връщане на здравето в живота на друго дете, негов приятел, пося семе на милосърдие и чистосърдечност. Стойността на жълтата монета, малкият жест, това е, което е истинско – чрез него и детето и възрастните могат да сътворят красота, да видят как добрината се разтваря, действа и прави много деца щастливи.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Йо
      йокин
      1 0
      20:22, 11 юни 2019
      Как стотинките,идват от деца?
    Последни новини