Ревю на средното образование за втори път в Хасково

    Читалище „Заря“ домакинства на средното образование в региона на Хасково. Инициативата се организира за втора година. За разликата от първото представяне, което беше през миналата година само на професионалните училища от областта, сега място намериха със свои щандове всички учебни заведения от средното образование.

    Идеята е учениците, които са кандидат-гимназисти, да получат от първо лице повече подробности за възможностите да продължат с обучението си. Дните на средното образование, които  се провеждат  на 10 и 11 юни, са със съдействието на Регионалното управление на образованието. Те бяха открити с концерт, в който се включиха представители от училищните клубове на различните гимназии.

    Официален старт на ученическия форум даде областният управител на Хасково Станислав Дечев, по чиято идея беше организирано това представяне преди година.

    В хасковска област са едни от най-добрите училища в средното образование и това се доказва от десетките завоювани медали и отбелязани успехи на състезания в национален и международен мащаб, отбеляза в приветствието си Станислав Дечев. Той посочи, че импровизираното състезание между професионалните и профилираните гимназии миналата година е дало много добри резултати. Областният управител пожела на тези, на които им предстои избор къде да продължат образованието си сега, успех на предстоящите матури. А на учителите той благодари за упорития труд и старанието, за добрата подготовка, която дават на учениците си.

    Да направят най-верният и информиран избор, пожела на седмокласниците и шефът на Регионалното управление на образованието Христина Боева. 

    Някои от учениците, които бяха дшли да разгледат образователнот оизложение, признаха, ча са тук само от любопитсво, защото вече са направили избора си. Някои от седмокласниците, които имат по-големи братя и сестри, предпочитата да следват техния път в средното образование, други обаче държат на професията, която сами са избрали. 

    През двата дни на представяне учениците от седми клас и техните родители ще бъдат информирани и консултирани за професиите и профила на паралелките в Профилираните и професионалните гимназии. А самите гимназисти обясняват на щандовете на училищата си, каква е бъдещата реализация по съответната професия.

    Идеята за подобно ревю на средното образование тръгна с подписването на Меморандума за сътрудничество между регионалния бизнес и професионалните училища през февруари миналата година, на което домакин беше областният управител на Хасково.

    Красимира Славова
     

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      78
      786089809
      0 0
      01:32, 11 юни 2019
      Кво означава да си гяур , рая , тъп роб на мутрите ? И кво може да направи Българина когато не го яхат прости чорбаджии и бейове ? .........

      Дир сере пуснали статия : "Торонто Раптърс могат да станат НБА шампиони тази вечер " ....

      И нито дума за това че създател на Торонто Раптърс е Джон Битов Джуниър - сина на Българо-Македонския Бизнесмен и милиардер Джон Лазар Николов Битов Старши. Джон Битов е член на църковната община към македоно-българската църква „Свети Георги“ в Торонто, а по-късно е член на ЦК на МПО, като по това време е поддържал връзки с бившия ръководител на ВМРО Иван Михайлов. Жени се за Доца, с която имат пет деца - Вона, Том, Ник, Джон Младши и Джордан. .......
      ...
      А неговия първи братовчед по майчина линия беше Канадския милиардера Стив Атанас Ставро или Маноли Ставров Шолдов, наричан Дикльо (Курчо на български - дик на анлийски) (на английски: Steve Atanas Stavro, Manoli Stavroff Sholdas) - легендарния собственик на НХЛ отбора Торонто Мейпъл Лийвс .....
      ....
      ..... и за бонус , собственика на НХЛ Детроит Ред Уингс беше Михаил Илиевски Mike Ilitch - сина на Сотир и Султана Илиевски - отбора все още се упралява от техните деца :))) И са от едно село със Джон Битове и Стийв Ставро :))
      И не само това .... Илиевски холдингс приежават още и Little Caesars Pizza третата по големина верига за пици в САЩ
      https://en.wikipedia.org/wiki/Ilitch_Holdings
    Последни новини